"Hoe Roberto Martinez gisteren inspiratie haalde bij...Marc Wilmots"

Dinsdag 03 juli 2018 - 17:10   I  

De Rode Duivels hadden het gisteren niet onder de markt tegen Japan. De Belgen kwamen zelfs 0-2 achter en hadden tot dan amper kansen bij elkaar gevoetbald. Het moest anders en dat wist ook bondscoach Roberto Martinez.

Sport/Voetbalmagazine zag hoe Martinez gisteren de winnende formule ging halen bij Marc Wilmots. Door Marouane Fellaini in te brengen kantelde de wedstrijd en dat is iets wat ook de vorige bondscoach al gedaan heeft. Zo greep Martinez even terug naar de oude gewoontes.

"Meer kracht was het beproefde recept dat Marc Wilmots vier jaar geleden ook al redde tegen Algerije. Gooi er Fellaini in en die doet de boel wel kantelen. Het gebeurde opnieuw." Dat zag Peter 't Kint van Sport/Voetbalmagazine.

Andere situatie

Het was even schrikken gisteren, maar de Rode Duivels kunnen enkele lessen trekken uit de wedstrijd van gisteren. Bovendien is de schade minder groot als destijds tegen Wales. "Het voordeel van de alarmbel van Japan is: er is geen schade, tenzij wat minder zelfbewustzijn. Tegen Wales was die schade er wel, de kern bleek toen niet diep genoeg, de bank onvoldoende. Een paar goeie gesprekken en een nieuw strijdplan kan van dit WK in Rusland nog een zeer mooi afscheid maken."

Poll: Past Martinez zijn basiself aan tegen Brazilië?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez  I  Wilmots

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022