Martinez krijgt klappen: "Beperkte inbreng en hij maakte tactische fout"

Martinez krijgt klappen:
Dinsdag 03 juli 2018 - 13:05   I  

De Rode Duivels plaatsten zich maandagavond na een straffe remonte tegen Japan voor de kwartfinales op het WK. Heel wat fans en analisten hadden lof voor de keuzes van Roberto Martinez, maar dat begrijpt ex-bondscoach René Vandereycken niet goed.

“Ik vond de dubbele wissel van Martinez geen overtuigende tactische ingreep, integendeel", zegt Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Carrasco voor Chadli was een pure wissel van namen. Fellaini kwam in de plaats van Mertens, maar ging veel centraler spelen. Doordat Mertens niet meer op rechts stond, kwam Meunier ­tegen twee man te staan."

"Japan bleef makkelijk de vrije man vinden. Het duurde niet lang voordat de Japanners doorhadden dat ze steeds ruimte hadden op links. Die hele flank vrijgeven, dat noem ik zelfs een tactische fout van Martinez", klinkt het kritisch. "Ik vond dat Japan het zelfs nog te weinig heeft uitgespeeld.

"De ploeg heeft de match gewonnen, niet de coach"

Vandereycken roemt de prestatie van Fellaini, maar zag ook de middenvelder fouten maken. "De individuele prestatie van Fellaini als invaller was sterk, maar zijn positionering niet. Je zou verwachten dat je met meer mensen voorin gaat spelen als je 0-2 achterkomt, maar we bleven heel lang gewoon met drie man achterin staan."

"Tactisch heb ik ­weinig verandering gezien. De inbreng van de trainer voor de terugkeer was heel beperkt. Ik heb geen tactisch vernuft gezien. De ploeg heeft de match gewonnen, niet de coach. De 1-2 en 2-2 waren het gevolg van een corner, niet van een aanval. Bij de 1-2 wilde Vertonghen de bal voor doel brengen met het hoofd, maar hij viel binnen. Puur op enthousiasme kwamen we terug tot 2-2", besluit de analist.

Poll: Vond jij de ingrepen van Martinez goed?

TAGS  I  Martinez  I  Vandereycken  I  Rode Duivels  I  Japan

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022