Dit zeggen Braziliaanse media over Rode Duivels: "Waar was de spirit?"

Dit zeggen Braziliaanse media over Rode Duivels:
Dinsdag 03 juli 2018 - 12:29   I  

De Rode Duivels nemen het komende vrijdag in de kwartfinales van het WK op tegen Brazilië. Maar… Liggen ze in Brazilië wakker van onze nationale ploeg of niet? Dit is wat ze in het land van de samba en caipirinha zeggen over België.

“België verslaat Japan met allerlaatste aanval en neemt het nu op tegen Brazilië”, kopt ESPN Brasil. “Japan kwam verrassend 0-2 voor, maar de Belgen pakten uit met een sensationele comeback en wonnen uiteindelijk nog met 3-2. Met de allerlaatste aanval uit de wedstrijd beslisten ze de wedstrijd.”

"Waar was de spirit van de Belgen?"

Bij O Globo hadden ze veel lof voor Courtois en Lukaku. “Lukaku had als eerste begrepen wat de bedoeling was van Courtois, die de bal perfect in de loop van De Bruyne rolde. Courtois werd geramd door twee Japanse verdedigers en net dat duo ontbrak bij die finale counter.”

Al zien ze ook meteen een minpunt aan onze nationale ploeg. “De hamvraag is: waar was de spirit van de Belgen toen ze de aanvallen van de Japanners probeerden af te weren? Ook Courtois maakte een slechte indruk toen hij de bal door zijn handen liet glippen, waardoor het leer bijna in zijn eigen doel rolde.”

"Hier is de Belgische generatie"

Bij UOL kijken ze alvast uit naar de clash tussen Brazilië en België. “Hier is de Belgische generatie”, kopt het medium. “De match van België kreeg een historische wending en de Rode Duivels staan in de kwartfinale tegenover Brazilië. Het leek er lang op dat de ‘grote Belgische generatie’, zoals het huidige elftal van de Rode Duivels bekend staat, het zou begeven.”

“Tot de 24e minuut van de tweede helft verloor de eigenaar van de beste campagne het pleit met 2-0 van Japan. België heeft geleden, maar staat wel in de kwartfinales tegen Brazilië.”

Poll: Kan België winnen van Brazilië?

TAGS  I  Brazilië  I  Rode Duivels  I  Japan

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024