Kroatië knokt zich na zinderende penaltythriller voorbij Denemarken

Kroatië knokt zich na zinderende penaltythriller voorbij Denemarken
Zondag 01 juli 2018 - 22:45   I  

Geweldig voetbal zien we misschien niet op het WK in Rusland, maar over de spanning mogen we niet klagen. Nadat Spanje-Rusland al via strafschoppen werd beslist, was dat ook het geval bij Kroatië-Denemarken. Na een zenuwslopende thriller trok Kroatië uiteindelijk aan het langste eind.

De openingsfase zorgde meteen voor vuurwerk. De eerste minuut was nog niet verstreken, of het stond al 0-1 voor de Denen. Zanka Jorgensen verraste Subasic met een schotje door een bos van benen en de Kroatische goalie zag er niet goed uit.

De Kroaten waren niet van slag en stelden meteen orde op zaken. Luttele minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht na een treffer van Mandzukic. Daarna viel het stil. Beide landen kropen achteruit en de schrik om uitgeschakeld te worden zat er zwaar in.

Modric mist penalty in verlengingen

Verlengingen waren onafwendbaar, en het venijn zat in de staart van die verlengingen. Nadat de doorgebroken Rebic tegen de grond werd gewerkt in de grote rechthoek, kreeg Kroatië een elfmeter. Modric nam zijn verantwoordelijkheid, maar specialist Schmeichel stopte de inzet van de Real Madrid-vedette.

Rakitic beslist thriller

En dus moest een strafschoppenreeks een winnaar aanduiden. In een zenuwslopende thriller toonden de doelmannen hun klasse, maar de derde misser - een van Nicolai Jorgensen - brak Denemarken zuur op. Rakitic trapte de beslissende elfmeter binnen en zo staat Kroatië in de kwartfinales.

Poll: Is dit een correct resultaat?

TAGS  I  Kroatië  I  Denemarken

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024