“Boyata in de ploeg laten staan? We moeten niet gek beginnen doen, hé”

“Boyata in de ploeg laten staan? We moeten niet gek beginnen doen, hé”
Zaterdag 30 juni 2018 - 17:00   I  

Dedryck Boyata en Thibaut Courtois zijn de enige Rode Duivels die tot dusver iedere seconde speelden op het WK in Rusland. Laatstgenoemd blijft uiteraard in de ploeg staan, maar wat zijn de plannen met Boyata?

Thomas Vermaelen en Vincent Kompany sprokkelden tijdens het laatste groepsduel tegen Engeland hun eerste speelminuten op dit wereldkampioenschap, maar het is nog niet duidelijk of Martinez (één van) hen aan de aftrap zal brengen tegen Japan. In België gaan er zelfs al stemmen op om Boyata in de ploeg te laten staan.

Als het van Ludo Vandewalle, Chef Voetbal bij Het Nieuwsblad afhangt zit Boyata straks op de bank. “Boyata in de basis laten staan? Ik vind dat overdreven. Hij heeft zeker zijn mannetje gestaan in de groepsfase en deed het ook goed tegen Engeland. Maar we weten allemaal dat dat geen match op WK-niveau was”, zegt Vandewalle.

“We moeten de ervaring van Vermaelen en Kompany gebruiken”

“Als je Vermaelen en Kompany achter de hand hebt, moet je niet flauw doen en gewoon hun ervaring gebruiken door één van hen op stellen. Voor wie Martinez straks kiest zal afhangen van het feit of Kompany al dan niet fit is”, denkt Vandewalle.

“Nogmaals: Boyata heeft een goed toernooi gespeeld, maar we moeten nu ook niet gek beginnen doen, hé. In deze fase, het wordt echt belangrijk, kan je Kompany en/of Vermaelen niet op de bank laten zitten. Kompany of Vermaelen in de ploeg. Gráág.”

Poll: Wie zou jij in de ploeg zetten?

TAGS  I  Boyata  I  Vermaelen  I  Kompany  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Engeland  I  Japan

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024