Marc Wilmots is het kotsbeu: “Dat is een grote leugen!”

Marc Wilmots is het kotsbeu: “Dat is een grote leugen!”
Zaterdag 30 juni 2018 - 09:10   I  

Marc Wilmots stond was tussen 2009 en 2016 werkzaam bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). Eerst als assistent-trainer, later als bondscoach. Wilmots leidde de Rode Duivels op het WK 2014 en het EK 2016, maar tot twee maal toe bleef de nationale ploeg onder de verwachtingen. Op tactisch vlak leek er iets niet te kloppen…

Wilmots kreeg doorheen zijn trainerscarrière al dikwijls het verwijt dat hij weinig kaas heeft gegeten van het tacische aspect. Iets wat hij ondertussen kotsbeu is. “Dat is een grote leugen”, bijt de trainer in een gesprek met Het Nieuwsblad van zich af.

Wilmots wijst onmiddellijk met een beschuldigende vinger naar de pers. “Het is begonnen bij Sint-Truiden en nadien herhaald, herhaald, herhaald. Tot iedereen het gelooft. Nu is het precies alsof ze met een blinde meer resultaat hadden gehaald.”

"Zeg me wat ik fout heb gedaan"

Nochtans verweten ook enkele Rode Duivels, met Thibaut Courtois op kop, Wilmots een gebrek aan tactische kennis. “Ik wil met iedereen de discussie aangaan. Zeg me wat ik fout heb gedaan. Wat kan je doen wanneer er acht spelers uitvallen in de verdediging?”

Maakte Wilmots dan géén fouten? “Natuurlijk wel”, zegt hij. “Achteraf kan je zeggen dat ik tegen Wales beter voor Ciman had gekozen dan voor Denayer. Achteraf. Ik heb er toen lang over getwijfeld en het is een discussie die ik zeker wil voeren. Maar we weten dat we voor de toekomst niet dik in de verdedigers zitten. Toekomstgericht kozen we voor Denayer.”

Poll: Vond jij Wilmots een goede bondscoach?

TAGS  I  Wilmots  I  Rode Duivels

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024