Hugo Borst schiet één Rode Duivel af: "Hij is ondermaats. Een probleem"

Hugo Borst schiet één Rode Duivel af:
Zaterdag 30 juni 2018 - 07:00   I  

De Rode Duivels verzekerden zich met een knappe 9 op 9 van een plaats in de achtste finales van het WK in Rusland. Nu begint het echte werk, dat ziet ook de Nederlandse analist Hugo Borst. Hij ziet dat België een sterk team heeft, maar stelt zich ook vragen bij de defensie.

"Het gevaar bij zo'n driemansverdediging is dat ze nogal snel van mekaar denken: hij heeft die bal wel. Bij jongens als Alderweireld, Vertonghen of Vermaelen maak ik me daar niet meteen druk om. Dat zijn gewoon goede verdedigers. Boyata vind ik ondermaats", stelt Borst in Het Laatste Nieuws.

Boyata krijgt er stevig van langs van Borst: "Hij speelt bij Celtic. De Schotse competitie stelt zelfs minder voor dan de Nederlandse. Als Hazard een 10 is, dan zit je met Boyata met een 3'tje opgezadeld. Als hij straks de achtste finale, kwart en halve moet spelen - je weet het niet met Kompany - dan heb je een probleem."

"Elke ploeg heeft zijn achilleshiel, behalve Brazilië"

"Op zich is het wel raar, maar wat was het alternatief?", gaat Borst verder. "Elke ploeg heeft wel zijn achilleshiel, behalve Brazilië. Jullie weten wat jullie zwakte is en daar kunnen jullie iets aan doen door er eentje meer te maken. Met zoveel aanvallend geweld, ga je altijd kansen creëren."

De Nederlander merkt tot slot op dat we gebroken hebben met het verleden. "Jullie hebben gebroken met de geschiedenis. In de jaren 70 en 80 lag de nadruk nog op verdedigen. Nu zitten alle Rode Duivels in topcompetities. Dit heeft niets meer te maken met dat overigens uitstekende elftal van de jaren 80."

Poll: Moet Boyata uit de ploeg?

TAGS  I  Borst  I  Rode Duivels  I  Boyata  I  Hazard

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022