Sonck afgemaakt: "Zoveel mogelijk lullen want hij wordt er voor betaald"

Sonck afgemaakt:
Vrijdag 29 juni 2018 - 20:49   I  

De groepsfase op het wereldkampioenschap in Rusland is inmiddels achter de rug. Wie al eens een wedstrijd meepikte op Sporza, is het ongetwijfeld al opgevallen dat Wesley Sonck één van de vaste analisten is. De gewezen aanvaller geeft zowat iedere keer zijn ongezouten mening, maar niet iedereen is fan van de analist Sonck.

De Nederlandse journalist Nico Dijkshoorn vraagt zich af wat Sonck in Villa Sporza zit te doen. "Ik verbaas mij vooral over Wesley Sonck. Hij zit op drie kussentjes en heeft iedere wedstrijd het hoogste woord", steekt Dijkshoorn van wal.

"Zijn analyse na de monsterlijke wedstrijd Belgie-Engeland: het is de schuld van de grote teams. Die hadden gewoon hun wedstrijden moeten winnen. Nu dwingen ze de Rode Duivels en Engeland lelijk te voetballen."

"Zoveel mogelijk lullen want ik word er voor betaald"

"Ik denk zomaar dat Wesley Sonck dat zelf, als voetballer, had geweigerd, expres vervelend voetballen. Hij was juist een intuïtief scorende spits, dolblij met iedere doelpunt."

"Wat wij nu bij Sporza zien, is wat er gebeurt als een ex-spitsen opeens moeten nadenken. Wesley Sonck zijn wereld was: scoren en niet lullen. Nu is die wereld veranderd in: zoveel mogelijk lullen want ik word er voor betaald", haalt Dijkshoorn hard uit.

"Ik zit met open mond te kijken"

"U bent al aan hem gewend maar ik zit met open mond te kijken. Wesley Sonck is een analist die ongegeneerd met de onderbuik voor Belgie is. Nergens in zijn lichaam zit nog een stukje pure voetballiefde", besluit de Nederlander.

Poll: Vind jij Wesley Sonck een goede analist?

TAGS  I  Sonck  I  Dijkshoorn  I  Rode Duivels  I  Engeland

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023