"De Rode Duivels moeten echt niet onderdoen voor Brazilië"

Vrijdag 29 juni 2018 - 20:18   I  

De Rode Duivels staan in de achtste finales van het WK in Rusland. Als Eden Hazard en co zich voorbij Japan een weg naar de kwartfinales weten te banen, staat er mogelijk een aantrekkelijk duel tegen Brazilië op het menu. Maar... Is de ploeg met vedette Neymar niet te sterk voor onze nationale ploeg? "Neen", zegt Thibaut Courtois zonder te verpinken.

"Ik denk dat we tegen Engeland getoond hebben dat we een complete groep zijn", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Courtois. "Ik kan niet spelen voor een gelijkspel en ik denk dat dat ook geldt voor de andere spelers."

"We spelen niet tegen Colombia, maar wel tegen Japan. Dat wordt ook een moeilijke wedstrijd. Er zijn veel verrassingen in dit toernooi, maar we hebben zelfvertrouwen en je moet nemen wie op je weg komt."

"Laten zien dat we wereldkampioen kunnen worden"

Courtois is niet bang van Brazilië, dat is wel duidelijk. "Als Brazilië op onze weg komt, dan moeten we maar laten zien dat we wereldkampioen kunnen worden. Ik denk dat we niet moeten onderdoen voor Brazilië. Zeker als je ziet waar de Rode Duivels spelen. Wij geraken ook soms ver in de Champions League en spelen soms voor de titel bij onze clubs."

Poll: Kan België winnen van Brazilië?

TAGS  I  Courtois  I  Brazilië  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024