Southgate vertelt waarom hij Harry Kane niet heeft laten invallen

Southgate vertelt waarom hij Harry Kane niet heeft laten invallen
Vrijdag 29 juni 2018 - 14:31   I  

Als je 1-0 achterstaat en je topschutter op de bank zit, dan breng je die normaal gezien in. Als je wil winnen tenminste. Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, deed dat gisteren bewust niet. Al had dat niets te maken met het feit dat hij al dan niet wilde winnen.

Southgate bracht Kane namelijk niet in uit voorzorg. De bondscoach kan Kane dit tornooi niet missen en als hij zou uitvallen met een blessure zou dat een serieuze aderlating zijn. Dat bewezen Jamie Vardy en Marcus Rashford eigenlijk gisteren ook.

“Iedereen heeft nu speelminuten opgedaan en gaat met die ervaring verder. We komen hier sterker uit, we hebben al onze spelers nodig. Dat was het hoofddoel van deze avond. Daarom ook werd Harry Kane gespaard. Het zou dom geweest zijn om hem te laten invallen en zo te riskeren dat hij enkele minuten later een trap incasseert. Je moet aan het grotere geheel denken en mijn spelersgroep ziet dat ook zo", aldus Southgate volgens HLN.

Nu tegen Colombia

Nu wacht met Colombia wel een sterke tegenstander, maar volgens Southgate zijn de Engelsen sterk genoeg om de Colombianen naar huis te sturen. "Nu komt Colombia in de achtste finales en ik denk dat wij wel gewapend zijn om tegen hen te winnen.”

Poll: Slimme zet van Southgate?

TAGS  I  Engeland  I  WK  I  Rode Duivels  I  Harry Kane

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023