Januzaj onder vuur: "Hij heeft het gebroken"

Januzaj onder vuur:
Vrijdag 29 juni 2018 - 07:07   I   door Redactie

Niet iedereen is blij met de zege van de Rode Duivels tegen Engeland. Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, spreekt over een gemiste kans. De Duivels hadden alles in handen om tweede te worden en zo geen verre verplaatsingen te hoeven maken én om Brazilië te vermijden in de kwartfinale.

"Welke Rode Duivels zou in 2018 het stille akkoord om de WK-wedstrijd tegen Engeland niet te winnen, gebroken hebben?' Antwoord: 'Adnan Januzaj'. Een onschuldig ketje uit Brussel, die enkel wilde tonen wat voor een geweldige voetballer hij is", aldus Keygnaert. "Januzaj trapte kort na de rust tot eenieders verbazing een bal weergaloos in doel (0-1). Omdat Engeland dat bijzonder fijn vond - Gareth Southgate haalde niet eens zijn vedetten van de bank - was de wedstrijd gespeeld. En zitten de Rode Duivels met de gebakken peren - verre verplaatsingen naar Rostov en Kazan in het vooruitzicht, en een clash met Brazilië in de kwartfinale."

"Een stunt tegen Brazilië staat gelijk met de Everest bedwingen"

"Voetballen om niet te winnen, is een kunst. Italianen hadden het gekund, net als Engeland, dus - of all people, de bakermat van het voetbal die niet speelde om te winnen", vervolgt Keygnaert. "Het laatste heilige huisje in het voetbal is tegen de grond gegaan. De jonge Belgische veulens beheersten de kunst niét. Is dat jammer? Ja, omdat een stunt tegen Brazilië zowat gelijkstaat met de Everest bedwingen - het is een kwestie van tijd vooraleer Neymar, nog op zoek naar wedstrijdritme, straks het WK overneemt. De Gouden Generatie zal zichzelf dan maar moeten bewijzen in de kwartfinale tegen Brazilië. 'Tous ensemble'. Ook al vinden wij dat het anders had gekund."

Poll: Ben jij ontgoocheld in Januzaj?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Brazilië  I  Januzaj

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024