Vandereycken scherp voor Martinez: "Is hij dan wél professioneel?"

Vandereycken scherp voor Martinez:
Donderdag 28 juni 2018 - 08:30   I  

Roberto Martinez is van plan om héél wat spelers te laten rusten tegen Engeland. De bondscoach van de Rode Duivels wil niet per se winnen en wil van de gelegenheid gebruik maken om enkele grote namen te laten rusten. Zo komen ook Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Thomas Meunier - ze staan alledrie op één gele kaart van schorsing - niet in actie. Iets wat René Vandereycken niet begrijpt.

"Ik vind het een valabel argument om spelers die licht geblesseerd of vermoeid zijn te laten rusten tegen Engeland. Maar ik vind niet dat je rekening moet houden met de gele kaarten omdat je een schorsing vreest in de achtste finales. Ik zou - indien hun fitheid het toelaat - De Bruyne, Meunier en Vertonghen gewoon laten spelen, tenminste als je de match wil winnen", zo zegt Vandereycken in Het Nieuwsblad.

"De bedoeling is toch om geen gele kaart te pakken?"

Vandereycken is van mening dat je één van je spelers beter mist in de achste finale dan in de kwartfinale. "De bedoeling is toch om geen gele kaarten te pakken? Stel dat het dan toch gebeurt, dan mis je die speler in de achtste finales, maar kun je wel een beroep op hem doen in de kwartfinales."

"Door hen nu aan de kant te laten, nemen die spelers hun schorsingsdreiging mee naar de achtste finales - waar ze sowieso voluit zullen moeten gaan om de kwalificatie af te dwingen - en wordt de kans groter dat ze door een schorsing de kwartfinales missen, waar de tegenstand normaliter zwaarder wordt.”

"De bewoording van Martinez is niet correct"

“Iedereen heeft recht op zijn mening en daarom vind ik de bewoording van Martinez niet correct als hij zegt dat het 'onprofessioneel' zou zijn om die spelers met een gele kaart tegen Engeland te laten spelen", gaat Vandereycken verder. "Ik heb een andere mening en zou ze nu in de derde groepswedstrijd wel laten spelen, maar ik zal iemand die het anders ziet daarom niet onprofessioneel noemen. ­Iemand die een wedstrijd wil winnen, maar niet zijn beste ploeg opstelt, is die dan wél professioneel?”

Poll: Zou jij Vertonghen, De Bruyne en Meunier laten spelen tegen Engeland?

TAGS  I  Vandereycken  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Engeland

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022