Zulte Waregem en KV Mechelen verdelen de buit, Oostende verrassend onderuit

Maandag 26 december 2016 - 16:20   I   door Redactie

De topper tussen Zulte Waregem en KV Mechelen heeft geen winnaar opgeleverd. Esseveen en Malinwa deelden de punten.

KV Oostende ging verrassend onderuit tegen Eupen en doet een slechte zaak in de strijd om play-off I. Westerlo sloot het jaar wel hoopgevend op, met een 4-1-overwinning tegen Kortrijk. De Kortrijkzanen zijn erg slecht bezig.

Zulte Waregem - KV Mechelen 0-0

Inzet kon je geen van beide ploegen verwijten. De tee teams gingen er vol voor. Zulte Waregem had doorgaans het meeste balbezit. Veel kansen waren er evenwel niet. Als gevolg daarvan werd er ook niet gescoord.

KV Oostende - Eupen 1-3
1' Onyekuru 0-1, 47' Sylla 0-2, 82' Dimata 1-2, 90+2' Onyekuru 1-3

Henry Onyekuru scoorde meteen na de aftrap. Het was voor Oostende het sein voor een verschrikkelijk slechte eerste helft. Meteen na de rust sloeg Eupen weer toe. Mamadou Sylla maakte er 0-2 van. Rozenhal schatte de bal verkeerd in en Sylla vloerde Ovono. De goal van Dimata kwam te laat. Onyekuru zorgde zelfs nog voor de 1-3.

Westerlo - KV Kortrijk 4-1
2' Ganvoula 1-0, 19' De Smet (pen) 1-1, 45+2' Ganvoula 2-1, 62' Rommens 3-1, 88' Daems 4-1

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Westerlo. Ganvoula scoorde al in de tweede minuut. Stijn De Smet stelde vanaf de stip gelijk. Daarna kregen de bezoekers nog meer kansen en claimden ze nieuwe penalty na een overtreding van doelman Van Langendonck. Die kwam er niet en op slag van rusten maakte Ganvoula er zowaar 2-1 van. Na de rust besliste Rommens de wedstrijd. Hij mocht veel te makkelijk door de defensie van Kortrijk gaan en scoorde de 3-1. In de slotfase pikte ook Daems zijn doelpuntje nog mee.

Lokeren - Waasland-Beveren 0-0

De derby leverde geen winnaar op. Vooral de tweede helft was zeer matig.