Spanje is groepswinnaar dankzij waanzinnige ontknoping

Maandag 25 juni 2018 - 21:54   I

Portugal heeft zijn wedstrijd op de valreep niet kunnen winnen, in de slotminuten scoorde Iran nog een penalty. Spanje kon op zijn beurt dan weer in de toegevoegde tijd gelijk maken.

Spanje 2-2 Marokko

Spanje-Marokko begon waanzinnig. Meteen gingen beide landen er stevig in en dat zorgde voor enkele harde tackles. Het was Marokko dat verrassend op voorsprong kwam dankzij geklungel van Andres Iniesta en Sergio Ramos. Boutaib ging met de bal lopen en prikte de 1-0 binnen. Een paar minuten later stonden de bordjes alweer gelijk.

Via een schitterende actie kwam de bal bij Isco terecht die knap de gelijkmaker maakte. De wedstrijd bleef op een harde noot verdergaan en laat in de tweede helft kwam Marokko weer op voorsprong. Een krachtige kopbalgoal van En Nesryi zorgde voor de 2-1. Spanje maakte in de slotminuten alsnog gelijk dankzij een prachtige hakgoal van Iago Aspas.

Iran 0-1 Portugal

Een klasseflits van Ricardo Quaresma zorgde voor de 1-0 bij Iran-Portugal. De winger pakte de bal buitenkant rechts en schilderde de bal prachtig in doel. Ronaldo miste nog een strafschop na tussenkomen van de VAR en in de tweede helft keek de Portugese superster tegen een rode kaart aan. De VAR besliste echter dat het enkel geel was.

In de slotminuten kreeg Iran nog een strafschop en Ansarifard miste niet. Iran ging nog volop voor de winst om de volgende ronde alsnog te bereiken maar het mocht niet baten. Spanje eindigt zo als eerste in Groep B met 5 punten, gevolgd door Portugal met evenveel punten en Iran staat derde met 4 punten.

Poll: Is Spanje de verdiende groepswinnaar?