Rode Duivels afgemaakt: "Veel te veel tekortkomingen"

Rode Duivels afgemaakt:
Dinsdag 19 juni 2018 - 07:00   I  

Akkoord, in de tweede helft ging het plots iets vlotter. Maar wat was er tijdens de eerste helft aan de hand met onze Rode Duivels? Vijfenveertig minuten lang beten ze hun tanden stuk op een stug Panama, en dat zag ook analist René Vandereycken.

“Zoals gevreesd zagen we met deze veldbezetting geen rustig uitvoetballen en te veel lange ballen, vooral in de eerste helft", steekt Vandereycken in Het Nieuwsblad van wal. "Het positiespel van de Rode Duivels bij de opbouw van achteruit was ronduit zwak."

"Door steeds drie centrale verdedigers achterin te houden tegen één spits of soms vijf verdedigers tegen drie aanvallende spelers, waren er te weinig medespelers beschikbaar op het middenveld. Dat liet zich voelen zowel bij het aanspelen als bij het heroveren van de bal. Als we toch iemand konden vrijspelen, had Panama steeds mensen over om rugdekking te geven.”

Matige prestatie

Vandereycken kan dan ook niet tevreden zijn over de match van de Belgen. “Ik vond dit een matige prestatie omdat je tegen een zwakke tegenstander - die zich weliswaar makkelijk liet terugzakken - meer mag verwachten."

"Ook in het eerste uur en niet alleen wanneer de tegenstander vermoeid raakte. We hebben Panama niet echt overspeeld en er waren, gezien de zwakte van de tegenstander, veel te veel tekortkomingen met zelfs enkele gevaarlijke fases tot gevolg.”

Poll: Was het een zwakke prestatie?

TAGS  I  Vandereycken  I  Rode Duivels  I  Panama

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024