Vandereycken ziet 1 groot manco bij Rode Duivels: "Heb er mijn vragen bij"

Vandereycken ziet 1 groot manco bij Rode Duivels:
Maandag 18 juni 2018 - 16:03   I  

De Rode Duivels trappen om 17 uur hun eerste WK-wedstrijd op gang. Panama is de eerste horde, en die zou makkelijk genomen moeten worden. Al ziet gewezen bondscoach René Vandereycken nog problemen bij onze nationale ploeg.

“Ik hoop dat de communicatie op het veld beter verloopt dan die ernaast, maar ik heb er mijn vragen bij, gezien de communicatie van de voorbije weken naar buiten toe", stelt Vandereycken in Het Nieuwsblad.

"Dan heb ik het over de uitleg bij de niet-selectie van Nainggolan en de communicatie over de portretrechten: eerst leken die door iedereen getekend, dan niet door Mertens en uiteindelijk niet door meerdere spelers. Of bondscoach Martinez die zei dat hij voldoende informatie had van de trainingen over een viermansdefensie, terwijl Alderweireld naderhand zei dat er niet is geoefend met vier achterin.”

"Je moet een duidelijke strategie hebben"

Vandereycken wijst ook naar één van de jongste oefenwedstrijden. “In de oefenwedstrijd tegen Portugal zag je dat de communicatie op het veld niet op elkaar afgestemd was. De Bruyne ging druk naar voor zetten, maar toen hij omkeek, zag hij dat hij alleen aan het jagen was en de rest twintig meter achter hem stond."

"Sommigen zeiden wel dat het collectief druk zetten beter verliep tegen Costa Rica, maar dat was toen er al een ruime voorsprong op het bord stond en de tegenstander vermoeid was. Je moet een duidelijke strategie hebben en die aan de hele ploeg duidelijk maken. Dat kan door een trainer vooraf of tijdens de wedstrijd door een aantal spelers die een plan B hebben meegekregen. Ik wil elf spelers zien die hetzelfde doel en dezelfde focus hebben. Ze moeten één idee hebben en het samen uitvoeren.”

Poll: Moet de communicatie beter bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Vandereycken  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024