'Bondscoach Sampaoli heeft plots gigantisch probleem met Lionel Messi'

'Bondscoach Sampaoli heeft plots gigantisch probleem met Lionel Messi'
Zondag 17 juni 2018 - 12:50   I  

Als Argentinië speelt, dan kijkt iedereen naar Lionel Messi. Ook de spelers kijken naar de sterkhouder, want de hele ploeg draait rond Messi. Het is vaak wachten op een flits van de kleine Argentijn en als hij niet schittert, dan is ook Argentinië erg bleek.

Gisteren kon Messi Argentinië vanop de stip niet helpen aan de zege. Lionel Messi kan elke tegenstander dribbelen, kan scoren uit onmogelijke hoeken en heeft een palmares die vaak groter is dan het palmares van de 21 andere spelers op het veld samen. Een strafschop binnentrappen is een pak moeilijker voor Messi.

Van de 103 strafschoppen die Messi heeft genomen, heeft hij er maar liefst 24 gemist. Cijfers waar Timmy Simons eens goed om zou lachen. Eén strafschop op vier trapt Messi dus niet binnen en dat is toch wel opmerkelijk voor een sterspeler als Messi.

En nu Jorge?

Op die manier zadelt Messi bondscoach Jorge Sampaoli wel met een gigantisch probleem op. Van de laaatste zeven strafschoppen kon hij er maar liefst vier niet benutten. Een vormdip vanop de stip dus en dan is de logische beslissing van een trainer om iemand anders de strafschop te laten nemen. Alleen is de vraag of je Lionel Messi kan vragen om iemand anders de strafschoppen voor zijn rekening te laten nemen. Kopzorgen dus voor de bondscoach.

Poll: Moet iemand anders de strafschoppen nemen bij Argentinië?

TAGS  I  Messi  I  Sampaoli  I  Argentinië  I  WK

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024