Alderweireld weet waarom Kevin De Bruyne zo stevig doorging op Januzaj

Alderweireld weet waarom Kevin De Bruyne zo stevig doorging op Januzaj
Vrijdag 15 juni 2018 - 23:00   I  

Voor de Rode Duivels mag het nu écht wel beginnen. Zij zijn klaar voor hun eerste poulewedstrijd op het WK, volgende maandag tegen Panama. De spelers trainen érg scherp, en dat bleek ook donderdag meteen weer bij de eerste training op Russische bodem.

Tijdens een wedstrijdvorm ging Kevin De Bruyne zwaar door Adnan Januzaj. De spelers van Manchester City ging vol in de tackle en Januzaj had het geluk dat hij net op tijd nog kon springen. Hij kwam er gelukkig zonder kleerscheuren van af.

"Dat doet hij niet met een basisspeler"

Marc Degryse kwam gisteren in Villa Sporza terug op het voorval. "Kevin De Bruyne kan zich wel iets meer permitteren en Januzaj is een speler die graag provoceert en graag uitdaagt. Een jonge gast ook, dat was vier jaar geleden al het geval. Misschien heeft De Bruyne daar een teken willen geven van "speel sneller die bal en doe eens normaal". Dat zou de bedoeling kunnen zijn, maar het was wel een risicovolle tackle vond ik. Maar met een basisspeler gaat hij dit niet doen", aldus Degryse.

"Hij wilde iets aantonen"

Vandaag mocht Toby Alderweireld voor de microfoon van Ruben Van Gucht meer uitleg geven over die stevige tackle van De Bruyne. Volgens hem was het niet persoonlijk, maar wou De Bruyne wél een signaal geven naar de ploeg. "Het was niet persoonlijk. We speelden met twee ploegen tegen elkaar en het draaide niet. Misschien wilde De Bruyne een signaal geven. Maar dat was geen probleem, want een beetje venijn is geen probleem."

Of hij het ook met een basisspeler zou doen daar kon Alderweireld niet op reageren. "We hebben goed gereageerd en er waren 0,0 problemen omtrent die actie", antwoordde Alderweireld diplomatisch. Stevig getraind wordt er dus zeker in Rusland.

 

Poll: Mag De Bruyne zich op deze manier laten gelden?

TAGS  I  De Bruyne  I  Rode Duivels  I  Alderweireld  I  Rode Duivels  I  WK

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024