Rode Duivels zijn klaar: Hazard en Lukaku klaren de klus tegen Costa Rica

Maandag 11 juni 2018 - 22:39   I

De Rode Duivels zijn klaar voor het WK in Rusland. Dat is de conclusie na de uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica. De ploeg van Roberto Martinez kwam dan wel op achterstand na een tegendoelpunt van Bryan Ruiz, daarna bewezen Eden Hazard en co daarna dat ze een klasse sterker zijn. Het werd 4-1 na goals van Lukaku (2), Mertens en Batshuayi.

De Rode Duivels, met Eden Hazard op kop, hadden er opnieuw zin in. Costa Rica werd onmiddellijk tegen de eigen grote rechthoek geplakt, maar toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Vertonghen kopte de bal in de voeten van oude bekende Bryan Ruiz en die borstelde de 0-1 buiten het bereik van Courtois tegen de touwen.

De Belgen beten van zich af en aan de rust stond het al 2-1. Mertens duwde een perfecte voorzet van Hazard binnen en Lukaku scoorde dan weer op aangeven van Mertens. Kort na de rust buffelde Lukaku de 3-1 binnen en daarna kwamen de Duivels nooit meer in de problemen. Invaller Batshuayi legde de eindstand vast op 4-1.

En nu op naar Rusland en de eerste poulematch tegen Panama, volgende week maandag om 17 uur.

Poll: Is België klaar voor het WK?