De Bruyne blijft kritisch voor Martinez: "Tactisch zijn we niet klaar"

De Bruyne blijft kritisch voor Martinez:
Vrijdag 08 juni 2018 - 17:24   I  

Kevin De Bruyne groeide de jongste jaren uit tot één van de belangrijkste spelers bij Manchester City en de Rode Duivels. Na de oefenwedstrijd tegen Mexico hekelde de middenvelder de tactische aanpak van Roberto Martinez. Daar was toen veel over te doen, maar de bondscoach accepteerde de kritiek van De Bruyne en ging er zelfs mee aan de slag. Hoe zit het ondertussen eigenlijk met het tactische plan?

"Het tactische plan is nog niet klaar, maar er wordt wel hard aan gewerkt", tekende Het Nieuwsblad tijdens een persmoment van de Rode Duivels op uit de mond van De Bruyne. "Veel spelers nemen initiatief, wat wel belangrijk is. Elke meeting zijn er spelers die opstaan en hun mening zeggen."

"Ik voel dat de ploeg er alles aan doet om als groep vooruit te gaan. Dat is voor mij het belangrijkste. Ook met de pressing gaat het beter. Er zijn altijd mindere momenten, maar die moeten we kunnen overbruggen door geen goal tegen te krijgen. Als je op het WK de moeilijke momenten kan overleven, ga je ook beter zijn op de goede momenten en matchen winnen."

"Het kan altijd beter"

Sinds zijn uithaal na de match tegen Mexico, zag De Bruyne veel zaken veranderen. "Er zijn andere aspecten in de training ten opzichte van toen ik gezegd heb dat er een tactisch plan moet komen. De trainer probeert dingen uit om te zien welke spelers wat aan kunnen. Maar het kan altijd beter."

"Dat is niet alleen bij de Duivels zo. Ook bij City. Zelfs na een superseizoen. Iedereen maakt fouten. Het is zaak die zo goed mogelijk te minimaliseren", benadrukt de middenvelder. Waarna hij het ook nog even over Pep Guardiola had. "Pep is zo gedetailleerd. Meeting elke dag, tactiek elke dag. Dat heb ik nooit eerder meegemaakt. Er zijn momenten in een wedstrijd geweest dat hij zei: nu zeg ik niets meer, jullie weten perfect wat je moet doen."

Poll: Zit het tactisch al goed bij de Rode Duivels?

TAGS  I  De Bruyne  I  Martinez  I  Guardiola  I  Manchester City  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024