'AA Gent werd bevoordeeld door ref Lambrechts'

'AA Gent werd bevoordeeld door ref Lambrechts'
Vrijdag 23 december 2016 - 21:15   I   door Redactie

François Colin is op Dewitteduivel.com niet mals voor AA Gent en Hein Vanhaezebrouck. De club haalde zwaar uit naar scheidsrechter Erik Lambrechts vanwege de bewuste rode kaart voor Esiti.

"Het is weer eens de schuld van de scheidsrechter. Volgens AA Gent werd de topper tegen Anderlecht bepaald door één moment: de rode kaart voor Esiti. Niet juist. Niet Erik Lambrechts maar Lasse Nielsen is de hoofdverantwoordelijke voor de onverdiende nederlaag. Maar ja, het is gemakkelijker de referee de zwarte piet toe te schuiven dan een eigen speler", stelt Colin.

"Er was dus helemaal geen reden voor de Gentse trainersstaf om zo tekeer te gaan langs de lijn. Hein Vanhaezebrouck hitste het publiek op door aan te geven dat de beelden op televisie overduidelijk waren en de brave Peter Balette speelde na het rustsignaal stokebrand door een hinkende Nuytinck na te bootsen."

"Maar ook wie overtuigd is dat Lambrechts in de fout ging, kan niet naast de vaststelling dat Nielsen twee keer in de fout ging. De Scandinaviër deed Lukasz Teodorczyk de eerste en tweede goal van Anderlecht cadeau. Dat waren de echte keerpunten in de match. Voorzitter Ivan De Witte had het over een ‘incompetente ref’, maar daar viel alleen in de tweede helft iets voor te zeggen. Hanni had een overduidelijke strafschop moeten krijgen en de penalty voor de thuisploeg was een lachertje. Kortom, twee beslissingen in het voordeel van blauw-wit."

TAGS  I  AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024