Dimata reageert voor het eerst op interesse Club Brugge en Anderlecht

Dimata reageert voor het eerst op interesse Club Brugge en Anderlecht
Vrijdag 08 juni 2018 - 06:05   I  

Landry Dimata staat momenteel nog onder contract bij VfL Wolfsburg, maar de kans is groot dat daar straks verandering in komt. De spits staat in de belangstelling van RSC Anderlecht én Club Brugge. Nu reageert Dimata voor het eerst op de interesse van de twee Belgische topclubs.

“O la la, wat een dilemma", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Het ideale scenario is dat ik het seizoen begin bij Wolfsburg. Ik heb er nog vier jaar contract en het is nog altijd mijn ambitie om daar de aanvalsleider te worden", benadrukt Dimata.

"Ik ben ervan overtuigd dat ik dat kan, maar we moeten ook zien wat Wolfsburg gaat doen op de transfermarkt. Als er nieuwe spitsen bijkomen, moet ik de juiste keuze maken. Ik vind het een eer dat de Belgische topclubs me volgen. Als Anderlecht me wil, is het ergens logisch dat ook Club Brugge interesse toont.”

"Ergens zou het leuk zijn om voor Anderlecht te spelen"

Volgens Anderlecht-voorzitter Marc Coucke koos Dimata te snel voor het buitenland. “Tja, wat kan ik zeggen… Ik zal Marc Coucke en Luc Devroe eeuwig dankbaar zijn. Als zij me niet hadden gelanceerd bij Oostende, was ik nu misschien nog steeds een onbekende speler."

"Toen Coucke Anderlecht overnam, stuurde ik hem dan ook een berichtje met felicitaties. Ik geloof alleszins in hun project bij Anderlecht. Met mijn oude Oostendse ploegmaats Milic en Musona haalden ze al enkele toppers. (lacht) Of dat betekent dat ze straks ook mogen dromen van mijn handtekening, zullen we zien. Zeg nooit nooit. Ik ben een Brusselaar en voetbalde nooit eerder voor Anderlecht."

En dus droomt Dimata er stiekem van om bij Anderlecht te belanden. "Ergens zou het leuk zijn om eens voor de club van mijn stad te spelen, maar mijn carrière is nog lang. Op dit moment ben ik ook geen voorstander van een verhuur, bovendien moet ik ook nog met Wolfsburg praten. Ik weet ook wel dat ik duur was en dat ze me niet voor een prijsje zullen lossen.”

Poll: Voor welke club speelt Dimata volgend seizoen?

TAGS  I  Dimata  I  Coucke  I  Wolfsburg  I  KV Oostende  I  Anderlecht  I  Standard  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024