Club-sterkhouder wordt afgemaakt: "Een meelopertje met een grote mond"

Club-sterkhouder wordt afgemaakt:
Vrijdag 23 december 2016 - 11:07   I  

Na de overwinning tegen Eupen blijft Club Brugge leider. Een incident wierp wel smet op de zege.

Verschillende Eupen-spelers getuigden hoe Vormer iedereen beledigde op het veld. "Er was weer gedoe rond Ruud Vormer op het veld van Eupen. Michel Preud'homme haalde hem wijselijk naar de kant", schrijft Hugo Camps in HLN. "Rare snuiter, die Vormer. Sterkhouder voor Club, goeie trap, werkkracht 10. Hij zweept zijn ploegmaats voortdurend op. En als hij na de wedstrijd met zijn kop op televisie mag, is hij helemaal gelukkig. Vormer is soms een proleet. Wat er uit zijn mond komt gevallen, is niet altijd publicabel. De ene na de andere belediging slingert hij naar zijn tegenstanders. De linksback kan de tering krijgen, de libero graag syfilis, woorden van gelijke strekking. Altijd zwavel in de bek."

"Zo was hij ook bij Feyenoord, maar daar had de middenvelder geen gezag. De spelers vonden het potsierlijk, zo'n meelopertje met een grote mond. Hij zag zich als coach in het veld, maar zat meestal te koukleumen op de bank. In het geval van Vormer is mondigheid een Hollandse ziekte. Verwensingen en beledigingen zijn legio op voetbalvelden. Iedere speler heeft weleens gehoord dat zijn moeder een hoer is, een puta. Of dat hem een driedubbele beenbreuk te wachten staat. Vrouwen en zussen van voetballers gaan gratuit mee de trog in van seks met dieren. Intimidatie und kein Ende."

"Vormer spuit vulgariteiten waarna ze zelfs op een bouwsteiger gegeneerd met de oren klapperen. En bij hem houdt het niet op. Alsof hij de hele wedstrijd schijt tussen de tanden staat te raspen. Links en rechts hoor ik al speculaties over de Gouden Schoen. Ruud Vormer wordt getipt als kanshebber. Mag het dan wel met zwijgplicht?"

TAGS  I  Ruud Vormer  I   Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024