'Rode Duivels mogen dromen van...Pep Guardiola'

'Rode Duivels mogen dromen van...Pep Guardiola'
Zaterdag 02 juni 2018 - 13:45   I  

Pep Guardiola is nog maar 47, maar zijn palmares is nu al indrukwekkend. Barcelona, Bayern München en Manchester City wist hij op elegante en briljante wijze naar zijn hand te zetten. Het is moeilijk om geen fan te zijn van de Spanjaard.

The sky is dan ook the limit voor Pep Guardiola, die vandaag in België rondliep voor de Kevin De Bruyne Cup in Drongen. Guardiola heeft een drukke agenda, maar voor De Bruyne wil hij gerust wat tijd vrijmaken in die overvolle agenda.

HLN  kon enkele vragen stellen en eentje daarvan ging over zijn toekomst. Zo wil Guardiola ooit zelf bondscoach worden, maar dat zal wel niet voor meteen zijn. Nu hij nog jong is wil hij het liefst van al elke dag op het veld staan. Dat wil hij zo lang mogelijk volhouden. Of de Belgische voetbalbond kans maakt om hem naar ons land te halen is nog maar de vraag. Al sluit Guardiola zelf voorlopig niks. Maar uiteraard is Roberto Martinez er nog. Dat vertelde hij met een kwinkslag. “Ik wil ooit nog op een WK of EK staan, ja. De volgende jaren wil ik blijven waar ik ben. Maar als iemand me daarna wilt… Ik ben nog jong, hé. België? (twijfelt) Roberto is er nog, hé", aldus Guardiola volgens HLN.

Onder de indruk

Guardiola is wel onder de indruk van de Rode Duivels. Ook voor hen lijkt the sky the limit. “Dit is een unieke generatie Duivels. De hoeveelheid geweldige spelers bij jullie nationale ploeg is groot. Aanvallers, middenvelders, verdedigers én een fantastische keeper. Hopelijk kan België het WK goed starten - de eerst match wordt de belangrijkste. Als je daar met vertrouwen uitkomt…” 

Poll: Zien we Guardiola ooit terug op een EK of WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Guardiola  I  Martinez

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024