Roberto Martinez bijt van zich af: "Dat zou gemakkelijk zijn, hé?"

Roberto Martinez bijt van zich af:
Zondag 27 mei 2018 - 11:24   I  

Roberto Martinez verlengde onlangs zijn contract bij de Belgische Voetbalbond (KBVB), maar de bondscoach van de Rode Duivels kreeg niet veel later bakken kritiek over zich heen omdat hij Radja Nainggolan uit zijn WK-selectie laat. Nu komt Martinez nog eens terug op die beslissing.

"Het zou gemakkelijk geweest zijn voor mij en mijn technische staf om de 23 spelers die iedereen verwachtte te selecteren. Maar dan zouden we op het WK niet kunnen presteren zoals we dat willen. Je moet nu eenmaal moeilijke beslissingen maken als bondscoach. Ik beoordeel de spelers niet alleen op basis van hun prestaties bij hun club, maar ook op basis van de prestaties bij de nationale ploeg", aldus Martinez in een gesprek met Proximus Sports.

"Het kan goed zijn dat sommigen van mening zijn dat er enkele spelers ontbreken in mijn selectie. Dat accepteer ik. Dat de fans fel gereageerd hebben toont aan dat ze betrokken zijn met de Rode Duivels. Maar ik denk ook niet dat ze verwachten dat ik gemakkelijke beslissingen neem. Ik neem professionele beslissingen die gebaseerd zijn op de voorbije twee jaar."

"Iedereen mag zijn mening geven"

Dat Martinez zowat werd afgemaakt omwille van de niet-selectie van Nainggolan, stoort hem naar eigen zeggen niet. "Ik oordeel niet over reacties. Mijn taak is om de ploeg klaar te stomen voor het WK en wedstrijden te winnen. Iedereen mag zijn mening geven, we leven tenslotte in een democratie. Dit is de moderne cultuur en die moet ik accepteren. Nogmaals: het zou gemakkelijk geweest zijn om andere beslissingen te nemen, maar dat kan niet de bedoeling zijn."

Poll: Kan jij de beslissing van Martinez begrijpen?

TAGS  I  Martinez  I  Nainggolan  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024