Mignolet hoopt nog op een basisplaats in Champions League-finale

Mignolet hoopt nog op een basisplaats in Champions League-finale
Zaterdag 26 mei 2018 - 09:00   I  

Simon Mignolet werd halverwege het seizoen pardoes naar de bank verwezen bij Liverpool. Manager Jurgen Klopp gaf landgenoot Loris Karius plots de kans en de Duitser is sindsdien de nummer één onder de lat bij The Reds. Extra pijnlijk voor Mignolet nu Liverpool het tot in de finale van de Champions League heeft geschopt.

Toch geeft de doelman de hoop niet op. “Ik moet altijd klaar zijn om te spelen. De mensen denken dat ik niets te doen heb omdat ik op de bank zit, maar ik train wel keihard. Ook mentaal is het niet makkelijk je voor te bereiden op zo’n Champions League-finale, want ik heb al heel lang geen match meer gespeeld. Een reservenelftal bestaat in Engeland gewoon niet.”

Als Klopp zijn visie van de start van het seizoen had aangehouden had Mignolet sowieso in de basis gestaan. “Inderdaad, maar ik ben gestopt met daar te veel over na te denken, want ik ga me er zeker niet beter door voelen. In eerste instantie blijf ik een ploegspeler.”

“Onlangs kreeg ik de vraag: Zou je blij zijn als je de Champions League en het WK wint zonder één minuut te spelen? Wat een domme vraag. Ik ben niet rancuneus of egoïstisch, mijn naam is niet Calimero. Wat niet wil zeggen dat ik vrede neem met de bank", aldus Mignolet tegenover Het Nieuwsblad.

Reden plotse reserverol?

Mignolet is niet uit doel verdwenen omdat de Rode Duivel flaterde. Het gebeurde plotseling en daar heeft de goalie het toch moeilijk mee. “Dat zou ik iets makkelijker gevonden hebben, want dan zou ik de reden kennen voor mijn verwijzing naar de bank. Het zou duidelijker zijn, ik zou weten waaraan ik zou moeten werken. Maar er is nooit een probleem geweest, dus vraag je je toch af: Wat was de reden nu precies?

Poll: Zal Mignolet vanavond in de basis staan tegen Real Madrid?

TAGS  I  Mignolet  I  Klopp  I  Liverpool  I  Real Madrid

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024