Ex-bondscoach slaat nagel op de kop in hele soap over Nainggolan: "Waarom?"

Ex-bondscoach slaat nagel op de kop in hele soap over Nainggolan:
Dinsdag 22 mei 2018 - 08:55   I  

Het hing hoe dan ook al een hele tijd in de lucht, maar nu kreeg Radja Nainggolan ook effectief van Roberto Martinez te horen dat hij niet mee mag naar het WK in Rusland. Een zware klap voor de middenvelder van AS Roma, die prompt zijn afscheid als Rode Duivel aankondigde. René Vandereycken, gewezen bondscoach van de nationale ploeg, laat zijn licht schijnen over de hele soap. Én hij weet de nagel op de kop te slaan.

Martinez liet uitschijnen dat Nainggolan op tactisch vlak niet kan brengen wat hij verwacht van zijn spelers. Opmerkelijk. Vandereycken begrijpt die uitleg niet. "Hoe bestaat het dat Nainggolan voetbaltechnisch tekortschiet?", vraagt hij zich af. "Die jongen is één van de beste middenvelders in Italië. Een klasbak, met verfijnde techniek, met een dergelijke geestdrift. In Italië. De Serie A is niet de meest aantrekkelijke competitie, maar wel één van de moeilijkste drie competities in Europa. In de halve finales van de Champions League toonde Radja zelfs als enige van Roma dat hij ook materiaal is voor de Premier League. Een speler van dat kaliber hoort niet thuis in een voorlopige selectie van 28?!", klinkt het hard in Het Nieuwsblad.

"Wellicht had de bondscoach voor de laatste interland tegen Saudi-Arabië al beslist. Dan lijkt die reis naar Rome van afgelopen zondag overbodig, alleen maar om de indruk te wekken dat Martinez er veel energie in steekt. Of wilde hij misschien eens graag een bezoekje brengen aan Rome? Als je als coach niet de kwaliteiten hebt om zo'n speler in te passen: dat zegt meer over Martinez dan over Nainggolan", gaat Vandereycken verder. "De bondscoach claimt toch altijd dat hij al twee jaar specifiek werk verricht? Waarom past hij er dan inmiddels niet in? Radja heeft de voorbije twee jaar schitterend gepresteerd bij AS Roma. Ligt het probleem niet bij Martinez? Is die wel zo soepel?", slaat de ex-bondscoach de nagel op de kop.

"Nainggolan speelt in dienst van zijn ploeg. Altijd"

"Ik ken Nainggolan niet persoonlijk. Toch weet ik zeker dat die jongen elke taak uitvoert die je hem opdraagt. Ik herinner me een wedstrijd bij Cagliari, waarin hij zelfs al eens op de flank speelde. Waarmee ik niet wil pleiten dat je Nainggolan moet oproepen voor een rol op de flank. Mijn punt is: die jongen speelt in dienst van zijn ploeg. Altijd en op elke positie. Als een ploegmaat van mij vroeger zwaar getackeld werd, dan wist die tegenstander er tien minuten later van. Ik kwam altijd op voor mijn ploegmaats. In die zin herken ik mezelf een beetje in Nainggolan. Hij is volgens mij ook zo. Daarom: Martinez dreigt zijn eigen geloofwaardigheid te verliezen. En dat is het kwalijkste van heel deze selectie", besluit Vandereycken.

Poll: Bij wie ligt het probleem?

TAGS  I  Vandereycken  I  Rode Duivels  I  Nainggolan  I  Martinez

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024