Ex-Rode Duivel trainde met Usain Bolt en doet ongelooflijk verhaal uit de doeken

Ex-Rode Duivel trainde met Usain Bolt en doet ongelooflijk verhaal uit de doeken
Woensdag 21 december 2016 - 16:49   I  

Dat Usain Bolt een voetbalcarrière ambieert, is geen geheim meer. Borussia Dortmund ging onlangs akkoord om hem te laten trainen bij de A-ploeg.

Daarvoor speelde Bolt echter ook al voetbal, vertelt Daniël van Buyten. Bolt kwam af en toe namelijk Bayern München bezoeken, waar de bekende dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt werkt. "Ik heb het geluk gehad hem een beetje te kennen, hij kwam soms bij Bayern om er zich te laten verzorgen door de clubdokter, de fameuze Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt", vertelt Van Buyten in Sport/Voetbalmagazine. "Als mens zet ik hem op gelijke hoogte met Franck Ribéry. Altijd opgewekt, aan één stuk door grapjes makend. Cool, zoals je hem ook ziet bij de start van zijn wedstrijden. Hij kwam bij ons aan in de gedaante van de snelste man ter wereld, maar daaronder bleek een opgewekte en onbezorgde jonge kerel schuil te gaan."

"Ook met de bal aan de voet was hij niet slecht. Als men zegt dat hij carrière had kunnen maken als voetballer, kan ik dat alleen maar bevestigen. Waarschijnlijk was hij dan een diepe spits geweest. Als hij met ons mee trainde, stuurden we hem altijd de ruimte in. Dan vertrok hij met vijf meter achterstand maar kwam met vier meter voorsprong alleen voor de keeper. Op sportschoenen, want hij had geen voetbalschoenen, hé."

TAGS  I  Usain Bolt  I   Daniel van Buyten  I   Bayern munchen

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022