Werd videoref gemanipuleerd in play-off 1? "Zij deden dat wel"

Werd videoref gemanipuleerd in play-off 1?
Zondag 06 mei 2018 - 23:07   I  

Niet Diaby, niet Edmilson of niet Trebel zal binnenkort worden uitgeroepen tot speler van play-off 1. Niemand had zoveel invloed op het resultaat als de VAR. De kans is zelfs groot dat Van Daele binnenkort VAR uitkiest als woord van het jaar.

Ook vandaag speelde hij in Club-Anderlecht een hoofdrol en in Brugge voelden ze zich bekocht. Ook de anders zo kalme Ivan Leko haalde uit naar de beslissingen van de videoref. Normaal gezien doet hij dat niet, maar hij vertelde na de wedstrijd ook waarom hij dat nu wel deed.

“Ik ben elf maanden lang een jonge, naïeve en sympathieke coach geweest", stak Leko van wal. "Ik was de eerste om beslissingen van de scheids te verdedigen. Ik heb nooit met één slecht woord over de arbiter gerept. Omdat dit voetbal is en je respect voor het spel moet hebben.”

Veel te braaf

En Ivan Leko duidde daarmee ook op het feit dat andere trainers dat wel gedaan hebben. Leko en Clement waren de enige trainers uit play-off 1 die nog niets hadden verteld over de VAR. Clement reageerde erg sportief na de late penalty die Club kreeg na de fout op Vormer. Ook Leko vertelde dat de VAR de beelden had toen Diaby werd afgevlagd in het Astridpark en dat hij wellicht de juiste beslissing had genomen. De andere trainers waren dan weer minder mild. Sa Pinto mekkert al een heel seizoen op de refs, Mazzu was furieus na de penalty die Teo cadeau kreeg, Vanderhaeghe haalde hard uit na de wedstrijd tegen Standard (twee keer) en Vanhaezebrouck verhoogde zelfs voor de wedstrijd tegen Club de druk op de arbitrage door zich vragen te stellen bij de vierde ref (Geldhof).

Na de wedstrijd vertelde ook Degryse dat zowel Vanderhaeghe als Vanhaezebrouck "dat al hadden gedaan". De harde reactie van Leko is dan ook niet zo vreemd, want dit verlies kwam vanavond erg hard in Brugge. Mocht Club de titel nu nog uit handen geven, dan zal iedereen verbouwereerd achterblijven.

Poll: Hebben sommige trainers de arbitrage gemanipuleerd in play-off 1?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Standard  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Charleroi

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024