Anderlecht-sterkhouder bijna van Gent: "Louwagie verdween zonder een woord uitleg te geven"

Anderlecht-sterkhouder bijna van Gent:
Dinsdag 20 december 2016 - 10:12   I  

Het had weinig gescheeld, of een van de sterkhouders van Anderlecht zat bij Gent. De transfer ketste op het laatste moment echter af.

Anderlecht-verdediger Kara Mbodj mocht enkele jaren geleden testen bij AA Gent."In 2010 kreeg ik voor het eerst een kans in Europa, bij het Gent van Michel Preud'homme', vertelt Kara in Sport/Voetbalmagazine. "Na twee maanden meetrainen gaf Bob Peeters, op dat moment beloftentrainer, groen licht. Aan Ivan De Witte heeft hij letterlijk gezegd: 'De enige speler die jullie moeten nemen, is Kara.' De transfer is op het laatst toch niet doorgegaan."

Kara snapt nog altijd niet waarom de transfer uiteindelijk niet doorging. "Voor mij blijft het een grote mysterie. Michel Louwagie heeft mij zelfs medische testen laten afleggen. Dan ben je toch geïnteresseerd? Ik heb een gesprek onder vier ogen gevraagd met Louwagie, die in hetzelfde hotel verbleef als ik, maar hij is verdwenen zonder een woord uitleg te geven. Een paar maanden later heb ik in Noorwegen bij Tromsø mijn eerste profcontract getekend en nu zit ik bij de beste club van België. Wie is er dan als winnaar uit dit verhaal gekomen?"

TAGS  I  Kara Mbodji  I   AA Gent  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024