‘Preud’homme neemt beslissing over érg gewilde Edmilson’

‘Preud’homme neemt beslissing over érg gewilde Edmilson’
Vrijdag 04 mei 2018 - 16:48   I  

Als alles volgens plan verloopt, dan staat Michel Preud’homme vanaf volgend seizoen opnieuw aan het roer bij ‘zijn’ Standard. De Luikse oefenmeester gooide een lijntje uit naar Bruno Venanzi, die al járen fan is van het werk van Preud’homme. MPH moet en zal Ricardo Sa Pinto vervangen en is zelfs al bezig met het volgende seizoen voor te bereiden.

Volgens sommige bronnen zou Preud’homme al een hele poos een akkoord hebben met Standard-voorzitter Venanzi om volgend seizoen trainer te worden op Sclessin. Aanvankelijk hield Preud’homme de boot af, maar in een interview eerder deze week was hij duidelijk: “Als Bruno Venanzi zijn concrete vraag van enkele maanden geleden in de komende dagen of weken herhaalt, ben ik bereid om de onderhandelingen aan te gaan. Ik sta open voor een terugkeer naar Standard”, klonk het in Het Laatste Nieuws.

Achter de schermen is Preud’homme zelfs al druk bezig met de voorbereiding op volgend seizoen. De gewezen successtrainer van Club Brugge wist Emilio Ferrera te overtuigen om zijn assistent te worden en beide heren zijn al bezig met het doorlichten van de huidige kern van De Rouches.

Preud'homme wil Edmilson bij Standard houden

Preud’homme en Ferrera hebben al een goed beeld van wat er nog bij moet van versterking en welke spelers uit de huidige groep weg mogen. Wie zeker niét mag vertrekken – en al zeker niet naar een rechtstreekse concurrent – is Junior Edmilson. Preud’homme gelooft hard in de Braziliaanse Belg, die momenteel één van de absolute smaakmakers is in play-off 1.

Edmilson zou een vastgelegde afkoopsom van 3 miljoen euro in zijn contract hebben staan en Anderlecht zou geïnteresseerd zijn. Maar als het van Preud’homme afhangt, dan speelt Edmilson volgend seizoen gewoon bij Standard. Het is duidelijk: de bal ligt in het kamp van Edmilson.

Poll: Zal Edmilson volgend seizoen nog bij Standard spelen?

TAGS  I  Edmilson  I   Standard  I   Anderlecht  I   Preud'homme

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022