‘Dit zijn de 6 Belgische (top)clubs die op Mats Rits azen’

‘Dit zijn de 6 Belgische (top)clubs die op Mats Rits azen’
Vrijdag 04 mei 2018 - 16:18   I  

Mats Rits is een gewild man, dat is het minste wat je kan zeggen. De 24-jarige middenvelder degradeerde met KV Mechelen naar de Proximus League, maar de kans is klein dat hij volgend seizoen ook effectief in 1B zal uitkomen. Héél wat Belgische clubs – grote en minder grote – willen Rits immers uit zijn lijden verlossen.

Deze week raakte bekend dat RSC Anderlecht een oogje zou hebben op Rits. Luc Devroe wilde de Belg in het verleden al naar KV Oostende halen, maar daar kwam toen niets van in huis. Tijdens de onderhandelingen over de transfer van Elias Cobbaut polste Devroe naar de beschikbaarheid van Rits en kreeg hij van het Mechelen-bestuur te horen dat die beschikbaar is voor een transferbedrag van om en bij de 2,5 miljoen euro.

Anderlecht is evenwel niet de enige gegadigde, want ook KRC Genk zou wel wat zien in een samenwerking met de man die in het verleden niet kon doorbreken bij Ajax. Rits zou in de Luminus Arena het mogelijke vertrek van Alejandro Pozuelo, Sander Berge en/of Ruslan Malinovskyi kunnen opvangen.

Antwerp, Oostende en wat met Club Brugge en Standard?

En dat is nog niet alles. Ook Royal Antwerp FC en KV Oostende zouden momenteel onderzoeken of Rits een haalbare speler is. Daar komt tot slot nog bovenop dat ploegen als Club Brugge en Standard vorige zomer al gecharmeerd waren door Rits. Ondernemen zij in de komende weken een poging om de sterkhouder van KV aan zich te binden? De tijd zal het uitwijzen.

Poll: Voor welke club moet Rits kiezen?

TAGS  I  Rits  I   KV Mechelen  I   Beerschot Wilrijk  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   RC Genk  I   Standard  I   AA Gent

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022