Diaby doet schokkende onthulling over penalty tegen Standard

Diaby doet schokkende onthulling over penalty tegen Standard
Vrijdag 04 mei 2018 - 11:42   I  

Abdoulay Diaby is de man in vorm bij Club Brugge. Met drie doelpunten en twee assists in play-off 1 leidt hij Club naar een nieuwe titel. Hij maakt trouwens belangrijke doelpunten, zoals die strafschop tegen Standard. Daar was heel wat rond te doen, want normaal gezien stond de spits niet aangeduid om die te nemen.

Vormer of Vanaken nemen normaal gezien de strafschoppen voor hun rekening, maar tegen Standard wilde Diaby koste wat het kost die strafschop binnenknallen. Dat deed hij met veel overtuiging, waardoor de bal enig mooi in de winkelhaak vloog. Toch had Diaby eerst een ander plan in gedachten waarmee hij heel wat fans had doen verschieten.

"Op voorhand had ik de statistieken van Ochoa bekeken. Wat bleek: hij gaat altijd 'gekruist' (linksvoetige naar rechts, rechtsvoetige naar links). En ik mik graag in de rechterhoek, dus net op de plek waar hij wellicht naartoe zou vliegen. Daarom dacht ik toen ik de bal nam: 'Zou ik niet beter een panenka doen?'"

Toch maar gewoon knallen

Maar zo gek was Diaby dan toch niet en hij bedacht zich op het laatste moment. "Jawel, maar toen besefte ik: 'Dat kan ik niet maken, dat is niet serieus.' Dan heb ik finaal toch maar gekruist - keihard in de winkelhaak. Dan kón Ochoa niet redden."

Poll: Scoort Diaby tegen Anderlecht opnieuw?

TAGS  I  Diaby  I   Club Brugge  I   Standard

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022