Alle VAR-fases op een rijtje: "Is er wel objectiviteit?"

Alle VAR-fases op een rijtje:
Maandag 30 april 2018 - 11:29   I  

Gisteren won Standard met 3-1 op het veld van AA Gent. Ook de VAR werd gebruikt en die eiste alle aandacht op. Na enkele discutabele fases werd de videoref gebruikt, de meningen zijn en blijven verschillend. Ook Sporza zette alle fases nog eens op een rijtje.

In minuut 14 is van de VAR niets te bespeuren na een strafschopfout op Gigot. Na een hoekschop krijgt Gigot het aan de stok met Koutroubis. Die laatste gaat duidelijk aan het shirtje hangen maar scheidsrechter Lardot ziet er niets van in, ook het busje van de VAR blijft stil.

Vanderhaeghe is duidelijk teleurgesteld. “Dat was een spijtig voorval. We hadden met 2-0 de rust in kunnen gaan en dan was de match gespeeld. Gelukkig heb ik de beelden tijdens de rust niet bekeken, mijn assistenten deden dat wel. Zij hadden het over een judogreep. De VAR had moeten tussenkomen. De mensen in het busje zijn monddood. Waar is de objectiviteit dan? Is die er wel?”

In minuut 62 wordt een doelpunt afgekeurd bij Gent. Nu werd de VAR wel wakker. Janga kopte de bal binnen, maar op aangeven van het busje gaat arbiter Lardot de fase bekijken. Die besliste op zijn beurt het doelpunt af te keuren. Bij Gent konden ze dit niet geloven. Ook Peter Vandenbempt en Eddy Snelders waren na afloop in eerste instantie verbijsterd.

“Wij zien daar niets van. Het leek mij een 100 procent correcte goal. Misschien heeft de videoref andere beelden, dat kan.” Na de herhalingen zijn de meningen alweer anders. "Janga protesteert wel niet echt, dus het zou kunnen. Ja, daar zijn de handjes. De beslissing is toch juist. Duwfout. Twee handen in de rug." Gent-coach Vanderhaeghe weet zeker dat er niets aan de hand was. “Hij probeerde hem gewoon af te houden zodat hij niet op zijn tenen getrapt zou worden. voor de rest is er daar niets aan, echt waar."

In minuut 82 krijgt Gent een penalty toegekend. Dit is de enige fase waar niet echt veel discussie mogelijk was. Na een handsbal van Jaremtsjoek ging de bal na het bekijken van beelden op de stip. De elfmeter werd echter gemist. “Zijn hand steekt daar hoog in de lucht. Dit is een strafschop,” besluit Peter Vandenbempt op Sporza.

Poll: Is de VAR een meerwaarde voor de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Gent  I   Standard  I   VAR

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024