Code rood: Nu al mensen opgepakt aan 't Kiel voor Antwerpse derby

Code rood: Nu al mensen opgepakt aan 't Kiel voor Antwerpse derby
Zondag 29 april 2018 - 12:00   I  

Een wedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp is altijd een risicowedstrijd. De veiligheidsdiensten zijn vandaag dan ook extra op hun hoede en dat is nodig ook. In Antwerpen zijn ze de rellen na de vorige wedstrijd tussen beide clubs nog steeds niet vergeten.

Ook nu weer is het bijzonder onrustig rond het stadion. De wedstrijd gaat van start om 14:30 maar nu al zijn tien mensen al aangehouden door de politie. Dat meldt HLNHet gaat om Nederlanders die al sinds deze ochtend in een van de supporterscafés in de buurt van het stadion waren. De politie heeft de Nederlanders opgepakt bij controles in de omgeving. Ze werden allemaal bestuurlijk aangehouden, het tijdelijk beroven van iemand zijn vrijheid. Dat gebeurt wel vaker wanneer de politie vreest voor rellen.

Het is eigenlijk eenvoudig. Als je rond het stadion rondloopt zonder dat je daar een goede reden voor hebt, dan zal je preventief worden opgepakt. De controles van de politie zijn erg streng en ook de maatregelen die de veiligheidsdiensten hebben genomen zijn niet van de poes.

"Waterkanonnen staan klaar"

“We hebben een risicoanalyse gemaakt en zo onze inzet vastgelegd”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns. “We zetten een helikopter in en houden waterkanonnen achter de hand. Politie te paard moet je niet verwachten. Er zijn rond het stadion geen geschikte groene ruimtes.

Poll: Vreest u voor rellen?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I   Antwerp

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024