Lekte Courtois de opstellingen? Filip Joos geeft het antwoord

Lekte Courtois de opstellingen? Filip Joos geeft het antwoord
Zondag 29 april 2018 - 07:23   I   door Redactie

Marc Wilmots beschuldigde Thibaut Courtois ervan dat vader Courtois het elftal lekte toen hij bondscoach was van de Rode Duivels. Franse journalisten waren hem dat komen vertellen. Filip Joos heeft er zo zijn mening over.

"Het is begrijpelijk dat een coach knarsetandt als zijn ploegopstelling te grabbel wordt gegooid, al is het maar omdat het ook iets zegt over de trouw van zijn volgelingen, de eenheid van zijn groep. Maar om bijna vier jaar later dan plots via via een vader van een speler te viseren, zonder sluitend bewijs, dat is allerminst hoffelijk", aldus Joos.

"In het Frans: pas du tout courtois. Ik weet niet wie het doorgeefluik was, ook niet of er slechts één was. Ik ken wel de geruchten, één naam duikt dan op, en neen, dat is pas du tout Courtois.

Kranten

Joos stelt zich ook vragen bij de krantenjournalisten. "Bizar zijn de krantenberichten over de heisa, want zij leggen een journalistiek kronkelend pad bloot. Er zijn immers mensen die nu sec over de zaak schrijven, genre 'Wilmots beschuldigt vader Courtois', terwijl ze drommels goed weten wie de mol was, ze stonden in min of meer rechtstreekse verbinding. Ongetwijfeld halen ze brongeheim aan als excuus om de naam niet vrij te geven. Maar klopt dat wel? Journalistiek is de betrachting de waarheid te achterhalen. Is brongeheim nog geldig, als de waarheid net de bron is?"

Poll: Had Wilmots beter gezwegen?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Joos  I   Wilmots  I   Courtois

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024