'Club Brugge troeft Man United, Dortmund, PSG én Atlético af om toptalent'

'Club Brugge troeft Man United, Dortmund, PSG én Atlético af om toptalent'
Dinsdag 24 april 2018 - 08:45   I  

Club Brugge lijkt op weg naar een nieuwe landstitel. Het ontvangt AA Gent en Anderlecht nog thuis en als het ook buitenshuis nog wat puntjes kan rapen is de titel eigenlijk binnen. Club Brugge kon dit seizoen rekenen op een bijzonder collectief, al maakten enkele spelers wel het verschil met hun individuele klasse.

Een speler die dat in de toekomst nog kan gaan doen voor Club is Krepin Diatta. De Senegalees maakte indruk tegen Charleroi en liet meteen zien waarom hij de stempel van 'groot talent' met zich meedraagt. Club ging dan ook de concurrentie aan met heel wat Europese topclubs. Dan weet Het Laatste Nieuws.

Dat Diatta wel degelijk een talent is, bewijzen de namen van de ploegen voor wiens neus Club hem wegkaapte. Marseille, Udinese en een rist Duitse clubs. Ook Manchester United, Borussia Dortmund, PSG, Villarreal, Betis Sevilla en Atlético Madrid toonden voorheen al interesse. United haakte enkel af omdat hij als niet-international geen permanente werkvergunning kreeg.

Belofte van het Jaar

Diatta werd ook verkozen tot Belofte van het Jaar in Noorwegen, waar hij vooral met zijn assists het verschil kon maken. Vorig seizoen kroonde hij zich in Noorwegen meteen tot 'Belofte van het Jaar'. En ook in Afrika is hij ondanks zijn jonge leeftijd al een naam. Getuige zijn nominatie voor Afrikaans belofte van het jaar, een prijs die hij net niet won. Te danken aan zijn opvallende deelname aan de Africa Cup U20 en het WK U20. Niet verwonderlijk dat Club ruim 2,5 miljoen euro betaalde, meteen de grootste uitgaande transfer ooit voor Sarpsborg.

Poll: Gaat Club Brugge nog plezier beleven aan Diatta?

TAGS  I  Club Brugge  I   Diatta  I   PSG  I   Manchester United  I   Dortmund

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024