Er moet Henry iets van het hart over De Bruyne: "Ongeëvenaard"

Er moet Henry iets van het hart over De Bruyne:
Maandag 23 april 2018 - 23:18   I   door Redactie

Kevin De Bruyne is dan wel geen Speler van het Jaar geworden in de Premier League, de middenvelder speelde wel een ijzersterk seizoen. Hij is en blijft één van de beste middenvelders ter wereld. Thierry Henry werkt bij de Rode Duivels samen met De Bruyne en analyseerde hem voor Monday Night Football op Sky Sports.

"Middelmatige spelers maken het spel ingewikkeld. Geweldige spelers vereenvoudigen het spel", vatte Henry samen. "De Bruyne doet dat de hele tijd. Hij begrijpt wat de ruimte en afstand in het spel is. Je wil hem niet aan de bal als hij zijn hoofd kan oprichten en een pass kan uitkiezen. Het bewustzijn dat hij heeft, is ongeëvenaard. Er zit in alles wat hij doet een heel proces achter."

Daarnaast werkt De Bruyne ook nog eens erg hard voor zijn ploeg. In de wedstrijd afgelopen weekend tegen Swansea brak hij nog een aanval van de tegenstander af. "Hij hoefde dat niet te doen", zei Henry. "Niemand zou kwaad geweest zijn mocht hij dat niet hebben gedaan. Als je echter ziet dat je beste speler dat doet, werkt dat wel aanstekelijk. Iets van: als hij het doet, dan doe ik het beter ook. Hij doet veel met de bal, maar ook veel zonder bal."

Poll: Is De Bruyne de beste speler bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Henry  I   De Bruyne

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024