Buitenspelgoal Club Brugge blijft voor ophef zorgen: "Dit is gevaarlijk"

Buitenspelgoal Club Brugge blijft voor ophef zorgen:
Maandag 16 april 2018 - 20:35   I  

Er is al heel wat inkt gevloeid over het buitenspeldoelpunt van Abdoulay Diaby. De Malinees kwam tijdens Anderlecht-Club Brugge tot scoren, maar de videoref keurde de 1-1 af omwille van buitenspel. Uit de beelden bleek dat die beslissing correct was, maar analist Alexandre Teklak maakt zich zorgen.

“Ik vind het gevaarlijk om de technologie op deze manier te gebruiken”, steekt de gewezen speler van Moeskroen van wal bij RTBF. “De verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij de plaatsing van de camera’s. En die camera’s beslissen over het resultaat van een wedstrijd.”

“Er werd een vergrootglas gebruikt om het buitenspel van Diaby aan te tonen. Op het moment dat het beeld wordt stilgezet zie je dat Diaby een teen buitenspel staat. Maar wie kan me verzekeren dat Diaby twee frames eerder niet gewoon onside staat?", vraagt Teklak zich luidop af. "Op deze manier wordt de technologie verkeerd gebruikt. Afhankelijk van het aantal pixels op een scherm is het nu buitenspel of niet.”

"De natuur van het voetbal is in gevaar"

“Niemand kan zeggen of de technologie voor de volle honderd procent juiste gebruikt wordt. Ik wil de betrouwbaarheid van de videoref niet in twijfel trekken, maar het systeem heeft ook zijn beperkingen", merkt de ex-verdediger nog op.

En dan zit er Teklak nog iets dwars: "Het camerastandpunt bij de buitenspelfase van Diaby ergert me", klinkt het. "Als Club Brugge aan het einde van de rit twee punten tekortkomt voor de titel zal er nog over deze fase gesproken worden. Dit is verontrustend, want ik vind dat door deze ontwikkelingen de natuur van het voetbal in gevaar is."

Poll: Was het buitenspel?

TAGS  I  Teklak  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   Diaby

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024