'Blunder van Van Holsbeeck heeft zware gevolgen: minstens 3 miljoen weg'

'Blunder van Van Holsbeeck heeft zware gevolgen: minstens 3 miljoen weg'
Zaterdag 14 april 2018 - 07:03   I  

Marc Coucke heeft het erg druk bij Anderlecht. Zo heeft hij het dagelijkse bestuur voor zijn rekening genomen, maar moet hij ook zorgen dat de cijfertjes kloppen. En laat dat in Anderlecht een probleem zijn, want Coucke moet die cijfers dringend in evenwicht krijgen.

En dan is geld altijd welgekomen. Al loopt Coucke binnenkort minstens 3 miljoen mis door een blunder van het vorige bestuur. Mahmoud Trezeguet Hassan (23) werd namelijk gekocht door het Turkse Kasimpasa, dat een aankoopoptie had afgedwongen van iets meer dan 2 miljoen. De Egyptenaar is echter veel meer waard.

In Turkije is de speler namelijk helemaal opengebloeid. Met zijn 13 goals en 5 assists zag Kasimpasa zijn marktwaarde groeien en momenteel wordt die geschat op zo'n 6 miljoen. De Turkse club zal hem dus met een fikse meerwaarde kunnen doorverkopen. En interesse is er genoeg. Galatasaray en Fenerbahçe trekken namelijk fel aan zijn mouw. Ook Everton wordt genoemd. Dat weet Het Nieuwsblad.

Inschattingsfout

Het is altijd afwachten of een speler zal doorbreken of niet, maar Van Holsbeeck maakte toch een serieuze inschattingsfout. Vorige zomer leende Van Holsbeeck de Egyptenaar dan maar uit aan Kasimpasa, met een aankoopoptie. Het achterliggende idee: als Trezeguet het goed doet, recupereren we tenminste al ons geïnvesteerde geld. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Poll: Had u verwacht dat Trezeguet het zo goed zou doen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Kasimpasa  I   Trezeguet

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024