Yves Vanderhaeghe plots in de penarie? "Soms moet je ingrijpen"

Yves Vanderhaeghe plots in de penarie?
Vrijdag 13 april 2018 - 16:10   I  

AA Gent is uitstekend begonnen aan de play-offs en maakte met een 6/6 tegen Anderlecht en Club Brugge meteen een duidelijk statement. Beide clubs zijn dus gewaarschuwd, want AA Gent doet wel degelijk mee voor de titel. Zelf blijven ze er in Gent wat rustiger onder, maar als het dit weekend wint en Club opnieuw punten laat liggen wordt het wel erg spannend bovenin.

Yves Vanderhaeghe trekt bovendien naar een gehavend Standard, want met Mpoku en Luyindama mist het toch twee sterkhouders. De coach van AA Gent beseft dat Standard heel wat kwaliteit mist. “Luyindama is een serieuze beer en hij is heel snel. Heel veel kwaliteiten dus voor een verdediger. Het is bovendien al even geleden dat hij afwezig was, dus zullen ze moeten schuiven. Mpoku is dan weer een enorm getalenteerde, technisch onderlegde speler met een goed schot en gevaarlijk op vrije trappen. Bij Standard is er echter genoeg talent aanwezig om hem te vervangen", aldus Vanderhaeghe volgens Het Nieuwsblad.

"Soms moet je anticiperen"

Ook voor AA Gent volgen de wedstrijden elkaar nu in een razendsnel tempo op. Tot nog toe kon Vanderhaeghe steeds beroep doen op dezelfde elf, maar dat kan nu gaan veranderen.  "Soms moet je anticiperen maar als je tweemaal hebt gewonnen met dit team, zijn er niet veel redenen om te wisselen. Ik hou er anderzijds wel rekening mee want je krijgt toch telkens andere individuen tegenover je.”

Brede kern

Gelukkig heeft AA Gent wel een brede kern. Zo viel Chakvetadze al indrukwekkend in en is er ook nog een sterke Yaremchuk aanwezig. Ook op het middenveld kan Vanderhaeghe met onder andere Kubo wel nog schuiven mocht dat nodig zijn.

“We hebben een brede selectie en tot nu toe moest ik nog niet brandweerman spelen. Maar natuurlijk willen sommige jongens meer voetballen. Als prof wil je niet elke week op de bank of in de tribune zitten. Ik moest nog geen brandjes blussen, de sfeer is nog steeds goed. Iedereen aanvaardt mijn keuzes, al wordt dat natuurlijk ook ingegeven door de resultaten.” Benieuwd dus of Vanderhaeghe niet in de problemen komt als hij moet beginnen schuiven en als AA Gent ook eens punten laat liggen.

Poll: Laat AA Gent punten liggen tegen Standard?

TAGS  I  AA Gent  I   Vanderhaeghe  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024