OFFICIEEL: Coucke plukt alweer versterking per direct weg bij KVO

OFFICIEEL: Coucke plukt alweer versterking per direct weg bij KVO
Maandag 09 april 2018 - 15:10   I  

Marc Coucke is de nieuwe voorzitter van paars-wit en wie de flamboyante zakenman een beetje kent weet dat hij niet bij de pakken blijft zitten. Luc Devroe mag de transfers voortaan voor zijn rekening, maar Devroe is niet de enige die Coucke meeneemt uit Oostende.

Vandaag maakte Anderlecht bekend dat het zijn medische staf versterkt met Chris Goossens, die dus eerder bij KV Oostende werkte. Goossens zal bij Anderlecht de medische staf komen versterken in de hoop dat Anderlecht iets minder te maken krijgt met blessures. Dit seizoen werd namelijk een opeenstapeling van vervelende blessures.

"Voelt aan als thuiskomen"

Volgens Goossens voelt dit trouwens aan als thuiskomen. "Hij (Coucke) vroeg me toen om de professionalisering bij de kustploeg verder door te zetten. Die ambities zijn daar sneller dan verwacht ingelost. Eigenlijk voelt aan de slag gaan bij RSCA voor mij aan als thuiskomen. Het is een soort eerbetoon aan mijn vader, die mij vroeger als kind meenam naar het Astridpark. Ik was ook nog een tijd arts in het wielrennen en heb zo Frank Van Himst, de zoon van Paul, begeleid. Ik vond het geweldig om zo'n idool van vroeger dan te leren kennen", aldus Goossens in een eerste reactie.

"Dit seizoen al aan de slag"

Normaal gezien was het de bedoeling dat Goossens pas volgend seizoen de overstap zou maken, maar Coucke heeft hem dus nu al weten te strikken. Goossens zal zich eerst nog wat inwerken, maar het is de bedoeling dat zijn rol bij de club volgend seizoen een pak groter wordt.

"Aanvankelijk ging ik het seizoen nog uitdoen bij KV Oostende, maar uiteindelijk ga ik hier nu toch al vroeger dan voorzien aan de slag", legt Goossens uit. "Nu kan ik me al inwerken en mijn expertise koppelen aan de expertise die hier al aanwezig is. De organisatie staat er al zeer goed voor, moet ik zeggen. Ik zal mee de lijnen uitzetten van het medisch beleid en het einde van de competitie vooral gebruiken om te observeren, zodat we volgend seizoen meteen goed van start kunnen gaan. Ik wil vooral de focus leggen op inspanningsfysiologie en voeding, zodat de spelers zo gezond mogelijk zijn. Door hen de perfecte sportvoeding voor te schotelen en hun trainingstoestand telkens te analyseren, kunnen we de spelers zo goed mogelijk blessurevrij houden en in topconditie aan de coach afleveren."

Poll: Zullen er nog mensen van KVO naar Anderlecht trekken?

TAGS  I  Anderlecht  I   KV Oostende  I   Coucke  I   Goossens

vrijdag 22 september 2023

donderdag 21 september 2023

woensdag 20 september 2023

dinsdag 19 september 2023