Gent-verdediger haalt uit naar arbitrage: "Handicap voor Belgisch voetbal"

Gent-verdediger haalt uit naar arbitrage:
Donderdag 05 april 2018 - 11:36   I  

Dit weekend staat de topper tussen AA Gent en Club Brugge op het programma. Afgelopen weekend speelde de scheidsrechters een belangrijke rol in de overwinning van Club Brugge, dat in het slot van de wedstrijd een penalty kreeg op aangeven van de vierde scheidsrechter, Geldhof.

In Sport/Voetbalmagazine doet Samuel Gigot, sterkhouder van AA Gent in de Oost-Vlaamse defensie, zijn beklag over het niveau van de arbitrage in België. Hij vindt dat de scheidsrechters het hier niet altijd goed aanvoelen en hoopt dan ook dat het niveau in de toekomst zal stijgen.

"Scheidsrechter is een moeilijk beroep, ik probeer me soms in hun plaats te stellen. Als ik hen al iets verwijt, is dat ze niet altijd goed het spel aanvoelen. Ze hebben niet altijd door of bepaalde bewegingen bewust zijn of niet. Ik hoop dat het in de toekomst beter wordt, want dat is een handicap voor het Belgisch voetbal", aldus Gigot.

Videoref

Ook over de videoref heeft hij een duidelijke mening. Volgens hem is de videoref een goed idee, maar staat de communicatie nog niet helemaal op punt. "Al zijn er misschien wat communicatieproblemen, want ik zie soms vreemde beslissingen", aldus Gigot.

De verdediger heeft ook niet het gevoel dat spelers zich anders gedragen als er een videoref aanwezig is of niet. "Neen, je moet proberen er niet te veel aan te denken. Of gewoon wat meer opletten met truitje-trek bijvoorbeeld. Dat kan meer bestraft worden met een videoref."

Poll: Is het niveau van de Belgische arbitrage te laag?

TAGS  I  AA Gent  I   Gigot

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023