‘Wolfsburg neemt beslissing over drie Belgische spelers’

‘Wolfsburg neemt beslissing over drie Belgische spelers’
Donderdag 05 april 2018 - 08:43   I  

Bij VfL Wolfsburg staan er momenteel vier Belgische spelers op de loonlijst. Koen Casteels is er doelman, maar verder staan in de Volkswagen-Arena nog drie Belgen onder contract: Divock Origi, Landry Dimata en Ismail Azzaoui. Voor twee van hen heeft Wolfsburg slecht nieuws.

Zo is de clubleiding niet van plan om langer door te gaan met Origi en Azzaoui. Eerstgenoemde wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Liverpool, maar kon in de Bundesliga niet voldoende indruk maken om een definitieve transfer af te dwingen. Dat er een stevig prijskaartje rond de hals van de Rode Duivel hangt, speelt mee in de beslissing van Wolfsburg. In het tussenseizoen keert Origi dan ook (tijdelijk?) terug naar Liverpool. Dat meldt Kicker.

Azzaoui komt momenteel op uitleenbasis uit voor het Nederlandse Willem II. De 20-jarige flankaanvaller verscheen in de Eredivisie negen keer aan de aftrap, maar slaagde er niet in om een onuitwisbare indruk te maken. Wolfsburg zal hem bijgevolg van de hand proberen te doen tijdens de volgende transferperiode.

Dimata hoeft niet te wanhopen

Landry Dimata tot slot, hoeft niet te wanhopen. Wolfsburg legde vorige zomer nog 10 miljoen euro op tafel om de 20-jarige spits weg te halen bij KV Oostende en gelooft nog steeds in het potentieel van Dimata. Ondanks een moeilijke eerste seizoen in Duitsland is het bestuur dan ook niet van plan om de ruwe diamant zomaar op te geven. Of Dimata volgend seizoen al dan niet zal worden verhuurd, is momenteel nog niet duidelijk.

Poll: Gaat Origi mee naar het WK?

TAGS  I  Origi  I   Dimata  I   Azzaoui  I   Casteels  I   Wolfsburg  I   Anderlecht  I   KV Oostende

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024