"Martinez kan het zich niet permitteren om hem thuis te laten"

Donderdag 29 maart 2018 - 07:00   I   door Fabian Morren

De voormalige bondscoaches zijn het eens: Radja Nainggolan moet absoluut mee naar het WK. Zowel Aimé Anthuenis als Walter Meeuws pleiten voor een WK-selectie voor de middenvelder van AS Roma. Bondscoach Roberto Martinez lijkt daar nog steeds ernstig aan te twijfelen.

“Je kan het je gewoon niet permitteren om Nainggolan thuis te laten”, zegt Aimé Anthuenis in Het Nieuwsblad. "In een groep van 23 spelers heb je hem gewoon nodig. Neem nu die tweede helft tegen Saudi-Arabië: de Rode Duivels gingen met zijn drieën in het midden spelen en plotseling kwam De Bruyne beter uit de verf."

"Ik zeg niet dat Nainggolan altijd één van die drie moet zijn, maar hij kan wel op die positie spelen. En je moet rekenen dat voor zo'n tornooi ongeveer twee à drie spelers met een blessure uitvallen. Tijdens het tornooi nog eens zoveel. Als je dan zo een speler tot je beschikking hebt, kan dat veel leed voorkomen.”

"Ernstig blijven, hé"

"De Bruyne is de centrale figuur, laat daar geen twijfel over bestaan”, reageert Meeuws. “Hij is de leider. Daarnaast heb je Nainggolan. Als hij mag spelen van de bondscoach, is hij altijd bij de beteren. Ook tegen Saudi-Arabië. Hij is een vaste waarde bij AS Roma, waar hij eveneens altijd bij de beteren is. Hij zou dan in de weegschaal liggen met spelers die niet eens bij hun club spelen (Tielemans, Mirallas... nvdr.)? Ernstig blijven, hé.”

Poll: Kan Martinez het volgens jou maken om Nainggolan thuis te laten?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Martinez  I   Nainggolan

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023

zaterdag 25 november 2023