Verrassende wending: ‘Dennis Praet is op weg naar deze club’

Verrassende wending: ‘Dennis Praet is op weg naar deze club’
Maandag 26 maart 2018 - 20:42   I  

Dennis Praet is de voorbije weken uitgegroeid tot een érg gewilde speler. Onze landgenoot doet het goed bij zijn huidige werkgever Sampdoria, en dat is tal van clubs opgevallen. Enkele topclubs uit de Serie A maakten al jacht op Praet, maar mogelijk is er nu een verrassende transfer in de maak voor de middenvelder.

Zo meldt El Gol Digital dat Praet op weg is naar… Sevilla. De Spaanse subtopper volgt Praet al een hele tijd – nog van toen de middenvelder bij RSC Anderlecht speelde. Sevilla probeerde toen om de Belg naar de Primera Division te halen, maar ondanks verscheidene pogingen opteerde Praet iets minder dan twee jaar geleden voor een verhuis naar Sampdoria.

Nu heeft Sevilla zijn interesse in Praet nieuw leven ingeblazen. Sportief directeur Oscar Arias vond het oude dossier van zijn voorganger Ramon Rodriguez Verdejo, kortweg Monchi, en is van plan om in het tussenseizoen vol voor Praet te gaan. De 23-jarige Sampdoria-speler past in het transferbeleid van Sevilla en zou in Spanje opnieuw een nieuwe stap in zijn ontwikkeling kunnen zetten.

Niet alleen Sevilla, maar ook Juventus, Napoli, AS Roma, Internazionale én enkele Engelse houden de prestaties van Praet in de gaten. De middenvelder stond dit seizoen tijdens 21 competitiewedstrijden aan de aftrap en heeft drie assists achter zijn naam staan.

Rode Duivels

Praet liet zich vorige week in een interview ontvallen dat hij het jammer vindt dat de Serie A niet meer Belgische aandacht krijgt en dat hij geen Rode Duivel is. “In België is er weinig interesse in het Italiaanse voetbal. Mocht Sampdoria in de Premier League spelen, zou ik al Rode Duivel zijn. Sommige waren misschien verrast dat ik voor Sampdoria heb gekozen, maar ik wilde niet per se naar de Premier League. Ik vind het jammer dat veel mensen enkel in de Engelse competitie geïnteresseerd zijn”, klonk het in La Capitale.

Poll: Zou Sevilla een goede club zijn voor Praet?

TAGS  I  Praet  I   Rode Duivels  I   Sampdoria  I   Sevilla

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024