'Henry Onyekuru zadelt Everton met heel wat kopzorgen op'

'Henry Onyekuru zadelt Everton met heel wat kopzorgen op'
Maandag 26 maart 2018 - 15:05   I  

Henry Onyekuru viel dit seizoen met een zware knieblessure uit en keerde terug naar Everton om daar, zonder operatie, te revalideren. Met succes, want Onyekuru is stilaan fit en zou zelfs speelminuten kunnen verzamelen in de play-offs. Al mogen we niet al te veel verwachten van de Nigeriaanse snelheidsduivel, want hij lag lange tijd in de lappenmand.

En dat zorgt nu ook voor problemen bij Everton. In Engeland zouden ze Onyekuru graag volgend seizoen wil inzetten. Bij Anderlecht en in de Champions League liet hij zien dat hij een hoog niveau aankan en dus zou hij een meerwaarde kunnen zijn voor Everton. Als hij mag spelen.

Hij moet namelijk nog steeds een werkvergunning krijgen en dat kan alleen als hij international. Kort door de bocht; Onyekuru moet mee naar het WK om volgend seizoen bij Everton te kunnen schitteren. Alleen is het afwachten of Onyekuru sterk genoeg zal presteren om zich in de kijker te spelen.

Nog een jaartje bij Anderlecht?

In het slechtste geval lukt het niet en wordt Onyekuru niet opgeroepen voor de nationale ploeg. Dan wordt ook het verkrijgen van een werkvergunning plots een pak moeilijker, waardoor Everton misschien wel genoodzaakt zal zijn om de Nigeriaan nog een jaar langer te verhuren. Dan zou een verlengd verblijf bij paars-wit op de tafel komen te liggen.

Veel hangt dus af van hoe snel Onyekuru opnieuw zijn niveau kan halen en volledig hersteld is van zijn blessure. Vanhaezebrouck hoopt dat Onyekuru de flitsen kan brengen die Anderlecht mist, maar is Onyekuru daar wel klaar voor?

Poll: Zien we Onyekuru volgend seizoen nog eens in het shirt van Anderlecht?

TAGS  I  Onyekuru  I   Anderlecht  I   Everton

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024