Dendoncker heeft duidelijke boodschap voor Hein: "Blijf het herhalen!"

Dendoncker heeft duidelijke boodschap voor Hein:
Dinsdag 20 maart 2018 - 13:30   I  

Leander Dendoncker is ondanks zijn matige prestaties bij Anderlecht gewoon geselecteerd voor de Rode Duivels. Het bewijs dat Roberto Martinez erg veel vertrouwen heeft in de speler van Anderlecht. Vorig seizoen speelde Dendoncker ontzettend goed op het middenveld, maar dit seizoen gaat het als centrale verdediger toch een pak minder vlot. De transferperikelen hebben ook geen deugd gedaan.

Vandaag was Leander Dendoncker aanwezig op de persconferentie van de Rode Duivels. Daarin ging het uitgebreid over Anderlecht, zijn eigen huidige vorm en de selectie van de Rode Duivels. Dendoncker weet dat hij momenteel niet geweldig aan het voetballen is, maar werkt wel hard om zijn beste vorm terug te vinden.

"Ik zit inderdaad niet in mijn beste periode, maar ik speel dan ook niet op mijn beste positie. Ik ben een middenvelder. Hoe dan ook: ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk mijn niveau te halen. Daarom zijn de play-offs zo belangrijk", aldus Dendoncker volgens Het Laatste Nieuws.

"Ik blijf het herhalen"

Het mag duidelijk zijn dat Dendoncker zelf nog steeds liever op het middenveld speelt. Hij heeft dat nooit ontkent en blijft van zichzelf vinden dat hij niet al te best tot zijn recht komt centraal in de defensie. Een positie waar Vanhaezebrouck hem heeft geplaatst en momenteel wil die ook niet wijken.

"Waarom mensen mij als een verdediger zien? Allicht door mijn gestalte. Ik kan er ook niet veel aan veranderen. Ik blijf herhalen dat ik een middenvelder ben. Maar als ik een grote carrière als centrale verdediger kan maken: waarom niet?"

Binnenkort verandering?

Dendoncker hoopt wel stiekem dat het binnenkort nog verandert. Najar en Kara zullen terugkeren en dan keert Dendoncker misschien terug op zijn favoriete plek op het middenveld. Al is ook dat nog niet zeker, want de blessures van Najar en Kara geven geen uitsluitsel.

"Ik kijk vanaf nu alleen maar vooruit. In de play-offs wil ik me echt bewijzen. Wie weet gaat de coach nog schuiven, want misschien komen Kara en Najar nog terug", aldus Dendoncker.

 

Poll: Moet Vanhaezebrouck Dendoncker opnieuw een rij hoger schuiven?

TAGS  I  Dendoncker  I   Anderlecht  I   Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024