'Anderlecht dreigt ook deze absolute sterkhouder kwijt te spelen'

'Anderlecht dreigt ook deze absolute sterkhouder kwijt te spelen'
Woensdag 14 maart 2018 - 09:28   I  

Marc Coucke nam onlangs het roer over als voorzitter van RSC Anderlecht. Eén ding is duidelijk: vanaf volgende zomer zal de nieuwe sterke man moeten bouwen aan een nieuw paars-wit. Enkele spelers willen weg en mogelijk speelt Anderlecht ook Matz Sels kwijt.

"Anderlecht start de zoektocht naar een (nieuwe) keeper. Paars-wit zoekt mogelijk zelfs twee doelmannen door de vraagtekens rond Sels, Boeckx en Roef", weet Het Nieuwsblad.

De krant ziet dat Hein Vanhaezebrouck momenteel over één doelman in vorm beschikt: Matz Sels. "Bij Anderlecht verkeert Sels in topvorm. Als paars-wit deze Sels kan houden, zit het gebeiteld. Alleen is er één probleem: de doelman wordt gehuurd van Newcastle zonder aankoopoptie en verdient in Engeland - waar hij nog onder contract ligt tot 2021 - tot bijna 3 miljoen euro per jaar."

Naar andere Engelse club?

Het wordt dan ook niet eenvoudig om Sels definitief naar het Constant Vanden Stockstadion te halen."Om aan boord te blijven bij Anderlecht zullen alle partijen een inspanning moeten doen. Sels zal - net als dit huurjaar - moeten inleveren en paars-wit zal niet te gierig mogen zijn. Maar met deze vorm verdient de keeper ook wel een WK-selectie en misschien trekt hij zo de aandacht van andere, rijkere Engelse teams. Een ambitieuze club in de Championship kan hem zeker ook aanspreken."

Bovendien is de relatie tussen Newcastle en Anderlecht lang niet meer zo goed sinds de afgesprongen deal rond Aleksandar Mitrovic. "Newcastle hoeft Sels niet terug, maar zal hem wel willen verkopen aan de beste bieder. Na het Mitrovic-debacle is de reputatie van Anderlecht bij The Magpies bovendien niet echt geweldig."

Poll: Moet Anderlecht vol voor Sels gaan?

TAGS  I  Sels  I   Anderlecht  I   Newcastle United

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024