'Leon Bailey mogelijk met Engeland tegen Rode Duivels op WK'

'Leon Bailey mogelijk met Engeland tegen Rode Duivels op WK'
Vrijdag 09 maart 2018 - 14:53   I   door Fabian Morren

Er is mogelijk een verrassing van formaat in de maak. Engeland zou er namelijk alles aan doen om Leon Bailey mee te nemen naar het WK. De oud-speler van RC Genk maakt erg veel indruk bij Bayer Leverkusen en geldt ook als een absoluut toptalent.

Bailey is eigenlijk een Jamaicaan. Hij heeft de voetbalbond van zijn land onlangs tien dagen de tijd gegeven om hem te overtuigen, maar er kwam geen antwoord. De deadline is nu verstreken voor Bailey en daarom is hij nu op zoek naar andere opties. Zo zouden er gesprekken zijn met Engeland. Craig Butler, de vader van Bailey, sluit Engeland niet uit.

Gesprek

Zo staat er volgende week een gesprek op het menu met Dan Asworth, de technisch directeur van de Engelse voetbalbond. "Ik zal volgende week met Dan Asworth spreken, maar op dit moment is het in ieder geval al een definitieve nee wat Jamaica betreft. Naar het WK met Engeland? We zullen zien wat de Engelsen in petto hebben met mijn zoon", aldus vader Butler.

"Bailey komt in aanmerking om voor Engeland te spelen. Zijn grootouders, mijn ouders, hebben de Engelse nationaliteit", vervolgt Butler. "Leon moet internationaal voetbal spelen, we zullen zien." Bailey staat overigens ook in de belangstelling van een aantal Engelse topclubs. 

Poll: Hoop jij dat Bailey met Engeland naar het WK gaat?

TAGS  I  Bailey  I   Engeland  I   RC Genk  I   Leverkusen

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023